Коли потрібна допомога травматолога-ортопеда

Суспільство
06 червня 2023 17:44

Свобода рухів це одна з головних умов здоров'я людини. Пересуватися без болю та обмежень дозволяє опорно-руховий апарат, якщо він перебуває в повному порядку.

За наявності механічних травм, дефектів уродженого чи набутого характеру слід звернутися до такого фахівця, як Травматолог Київ, у компетенції якого знаходяться суглоби, м'язи та кістки, зв'язки, сухожилля. У сучасному розумінні кожен травматолог це ще й ортопед, оскільки ці два профілі пов'язані найтіснішим чином.

Травматолог КиївТравматолог Київ

У чому полягає допомога лікаря-ортопеда

Збій в роботі опорно-рухового апарату іноді дається взнаки різкими болями, в інших випадках може виявлятися періодично у вигляді дискомфорту в суглобах без видимих ​​причин. Однак, згодом кількість симптомів збільшується, біль наростає і спричиняє серйозні ускладнення, а також дистрофічні зміни в суглобах.

Наприклад, при остеоартрозі хребетного стовпа розвивається таке захворювання, як спондилоартроз, коли міжхребцевий диск стає коротшим, рухливість хребців знижується і, як наслідок, міжхребцеві суглоби зазнають сильного навантаження.

Якщо в дитини вроджена патологія, що виражається в змінених пропорціях тіла, то спостерігатися в ортопеда потрібно з дитинства. Іноді хвороба проявляється не відразу, а в міру зростання та розвитку дитини. Тому ще важливіше у дитячому віці відвідувати ортопеда з метою профілактики.

Лікар-ортопед лікує такі хвороби:

  • порушення постави, сколіоз, остеохондроз, кіфоз;
  • деформуючий артроз, вивихи, аномалії будови;
  • вроджені вади (клишоногість, кривошия, карликовість, недорозвинення кінцівок);
  • слабкість м'язового корсету;
  • всі види травм (тріщини, переломи, вивихи, розтягування, розриви сухожиль) та ін.

Допомога травматолога ортопеда полягає в тому, щоб допомогти пацієнтові позбутися будь-якої проблеми, надавши кваліфіковану діагностику та лікування.

Профілактика хвороб опорно-рухового апарату

Коли проблему пацієнта вирішено, у цьому участь і втручання травматолога-ортопеда не закінчується. Його завдання підібрати людині ряд профілактичних заходів, спрямованих на зміцнення кістково-м'язової тканини та синовіальних сполук.

Насамперед лікар рекомендує пацієнтові переглянути свій спосіб життя та внести до нього позитивні корективи. Наступним кроком є ​​правильне збалансоване харчування, дотримання режиму дня, обов'язкова відмова від шкідливих звичок та активний відпочинок.

Щоб суглоби та всі тканини опорно-рухового апарату залишалися міцними та здоровими, необхідно живити їх достатньою кількістю вітамінів А, Е, С, В. Необхідний також прийом хондропротекторів та інших біологічно активних добавок з високим вмістом вітамінів та мікроелементів, необхідних для зміцнення кісток, суглобів та м'язів.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах