Що обрати: оренду авто чи каршерінг?

Що обрати: оренду авто чи каршерінг? - фото

Що обрати: оренду авто чи каршерінг? - фото

Суспільство
10 липня 2023 09:35

Відсутність власного автомобіля у наш час не є перешкодою для комфортних поїздок у відпустку чи у справах бізнесу. Крім того, що є оренда машин, останнім часом значну популярність отримав каршерінговий сервіс. Тепер їздити в туристичну подорож чи відрядження стало набагато простіше. Бажаючим отримати у своє розпорядження на деякий час комфортний засіб пересування потрібно лише з'ясувати для свого конкретного випадку одне питання: оренда чи каршеринг що вигідніше?

У чому різниця між послугами?

Розширення прокатного сервісу призвело до того, що багато водіїв не завжди замислюються про купівлю власного авто, віддаючи перевагу зверненню до спеціалізованих компаній. Найчастіше це виявляється не лише зручно, а й економно, як з погляду часових витрат, так і фінансових.

З'ясовуючи, що таке каршеринг та оренда автомобілів і у чому різниця, необхідно розрізняти їх особливості. І те, й інше – це прокат транспортного засобу, але лише на різний час.

Каршеринг передбачає оренду на короткочасний період, тобто на кілька годин, і часто тарифікація йде похвилинно. Це зручно для поїздки на ділову зустріч, щоб відвідати батьків або відвезти додому важкі сумки з магазину. Коли ж потрібний автомобіль на кілька діб, то класичний варіант прокату буде вигіднішим. У цьому легко переконатись, скориставшись послугою оренда авто Київ компанії NarsCars.

Важливою особливістю каршерингу є його максимальна автоматизованість. Все, що потрібно для оформлення послуги – це реєстрація у додатку, завантаження необхідних документів та прив'язка платіжної картки. Не потрібно відвідувати офіс орендодавця, спілкуватись з черговим оператором, надавати паперові ксерокопії.

А ще між послугами каршерингу та оренди різниця полягає в наступних моментах:

  • класичний прокат дозволяє подорожувати всією територією країни, тоді як каршеринг діє лише у межах окремого міста;

  • є різниця у забезпеченні паливом — звичайна оренда передбачає заправку за власний рахунок, в іншому випадку автомобіль надається з повним баком і це входить у загальну вартість прокату;

  • завершення процедури оренди також відрізняється — при каршерінгу не обов'язково повертати транспорт у місце отримання, його можна залишити у спеціальних зонах, що розташовані по всій території міста.

  • Якщо звичайний прокат у своїй більшості має денний графік роботи, то каршеринг надає цілодобову доступність до всіх машин цього сервісу. У нічний час діють вигідні тарифи та привабливі бонуси;

  • При каршерінгу вам необхідно мати на картці суму залогу, в розмірі від декількох тисяч гривень, які автоматично спишуться і потім автоматично повернуться на рахунок. При звичайній оренді завдаток можна залишити в різній валюті і отримати назад тими же купюрами при поверненні автівки.

Яка ж послуга краща?

Приймаючи рішення каршеринг чи оренда, слід враховувати специфіку поїздок на орендованому авто. Якщо машина потрібна тут і зараз, для одноразового проїзду від одного місця до іншого, то вигідніше і швидше скористатися першим сервісом. Другий спосіб оренди найбільше підходить для здійснення тривалих поїздок від 1 доби. До того ж довгостроковий прокат дозволяє отримати додаткові опції для машини, такі як навігатор або дитяче крісло.

Здійснюючи попередню оренду, клієнт може вибрати будь-яку модель авто, замовити певний клас машини, підібрати транспортний засіб потрібної місткості як для багажу, так і за кількістю пасажирів. Попередньо продумавши всі вищезгадані нюанси майбутньої поїздки, можна сміливо робити свій вибір.



Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах