Кредит у 2024 році: які нові програми та пільги запровадять

Суспільство
20 грудня 2023 13:56

У останньому кварталі 2023 року банківський сектор дещо стабілізувався, тому кредитори знову можуть надавати більше послуг користувачам. Як саме може змінитися видача онлайн кредиту без відмови одразу на карту у прийдешньому 2024 році — читайте далі у статті.

Кредитування ОСББ

Оснащення будинків та прибудинкових територій відповідною інфраструктурою є одним із пріорітетних напрмків для кредитних програм у 2024 році. Так, банк «Глобус» разом з державним Фондом енергоефективності відновив кредитування ОСББ за програмою “Енергодім.

Програма «Енергодім» дає змогу провести повну енергомодернізацію житлового будинку, отримавши компенсацію до 70% витрат.

877,5 млн гривень на програму пільгових житлових кредитів на житло для ВПО

Продовжується реалізація програми пільгових кредитів на житло для наших ВПО. За період реалізації програми вже надано 650 кредитів на загальну суму 902,3 млн гривень.

Програма «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» реалізується Мінреінтеграції та Держмолодьжитлом за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надав грант через німецький державний банк розвитку KfW.

У межах реалізації програми проведено 15 рандомних відборів на отримання пільгових іпотечних кредитів.

Переможці отримують змогу придбати житло у кредит за найнижчою в Україні ставкою 3% на рік. Кредити надаються на строк до 30 років із початковим внеском від 6% вартості житла.

єОселя

"єОселя" — державна програма іпотечного кредитування житла, яка запрацювала у жовтні 2022 року. "єОселя" має спрощені умови кредитування і ставку у 3% для пільгових категорій (військовослужбовці, вчителі та лікарі) та 7% для решти визначених урядом категорій.

Щоб скористатись програмою "єОселя", потрібно заповнити заявку в мобільному застосунку "Дія" та обрати один або всі банки-партнери житлової програми: "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Глобус банк", Sky Bank та "Укрексімбанк". Наразі Укрфінжитло готове задовольнити весь попит українців на доступні кредити в 2023 році.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах