Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів

Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів - фото

Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів - фото

Суспільство
01 березня 15:57

Політехнічний ліцей НТУУ «КПІ», що розташовується за адресою Берестейський проспект, 37 та Технічний ліцей НТУУ «КПІ», головний корпус якого розташований на вулиці Уманській, 33 — навчальні заклади в Києві, які готують учнів до вступу на технічні спеціальності. В обох ліцеях щодня є декілька годин занять з математики, фізики та інших обов’язкових до вивчення предметів. 

Для вступу учню потрібен високий рівень знань з математики, адже його чекають вступні іспити та досить нелегка програма навчання. Успішно скласти випробування та забезпечити собі місце в одному з цих ліцеїв стане реальністю із допомогою кваліфікованих репетиторів з математики. Вони ознайомлять учня із програмою екзамену, поетапно розберуть усі потрібні теми та дадуть поради, що допоможуть побороти хвилювання.

Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів фото 1Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів фото 1

Політехнічний ліцей НТУУ «КПІ»

Політехнічний ліцей НТУУ «КПІ» існує ще з 1991 року. Його ліцеїсти мають можливість взяти участь у Всеукраїнських олімпіадах з біології, хімії, математики та фізики, що організовує КПІ ім. Ігоря Сікорського. Призери цих конкурсів отримують додаткові бали при розрахунку конкурсного балу до сертифіката НМТ (ЗНО). Ліцей займає лідерські позиції у рейтингах результатів НМТ (ЗНО) в Україні. Завдяки прямому звʼязку із КПІ цей навчальний заклад готує абітурієнтів до вступу в університет, чим спрощує процес адаптації. 

Якщо детальніше розгляди структуру навчального закладу, то слід зазначити, що учні 5-7 класів навчаються в спеціалізованій школі, що орієнтується на поглиблене вивчення англійської мови та математики. Учні 8-11 класів вважаються повноправними «ліцеїстами». Школа працює в режимі «повного дня», тож навчання там триває до 17:00. Протягом дня в ліцеї є уроки та пари. Навантаження грамотно розподіляється, аби не перенапружувати учнів. Після стандартних уроків кожен має можливість приділити час хобі та творчості на наступних гуртках:

  • хореографія;
  • карате;
  • фізкультура;
  • плавання;
  • військово-патріотичний гурток;
  • робототехніка;
  • гурток «Лего»;
  • предметні гуртки.

Технічний ліцей НТУУ «КПІ»

Технічний ліцей НТУУ «КПІ» було засновано у 1993 році. Тут відбувається поглиблене вивчення різних предметів, а також учні опановують одну з іноземних мов: німецьку або англійську.

Ліцей співпрацює з такими ВНЗ, як КПІ ім. Івана Сікорського, Національний університет ім. Тараса Шевченка, Центральний інститут післядипломної педагогічної освіти тощо. Ця колаборація забезпечує 100% вступ ліцеїстів до вищих навчальних закладів. Крім відмінної фізико-математичної підготовки в Технічному ліцеї чудово викладаються й гуманітарні та природничі науки. 

В учнів 5-11 класів змінюється програма навчання відповідно до вимог. До прикладу учні 7-9 класів поглиблено вивчають математику, фізику та англійську мову. В 10-11 класах ліцеїсти продовжують поглиблене вивчення профільних предметів, також додаються «Інформатика», «Технології» та «Захист України». 

Всебічному розвитку учнів сприяють гуртки, які діють на базі ліцею:

  • предметні гуртки з математики, історії, фізики;
  • плавання;
  • шахи;
  • настільний теніс;
  • спортивно-бальні танці;
  • бойові мистецтва;
  • футбол.

Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів фото 2 1Технічний та політехнічний ліцеї НТУУ КПІ: опис та порівняння навчальних закладів фото 2

Вступ до ліцеїв

Процедура вступу до обох ліцеїв схожа. Як до політехнічного, так і до технічного приймають учнів за наявності вільних місць та після успішного складання вступних іспитів. В політехнічному ліцеї можуть вступити учнів, що бажають навчатись:

  • у 5-8 класах із поглибленим вивченням математики та англійської мови;
  • в 9 класі з поглибленим вивченням математики та фізики або математики та англійської мови;
  • в 10 класі з поглибленим вивченням математики в комбінації з одним з трьох предметів: фізики, хімія або англійська мова.

Екзамени складаються з тих предметів, які є профільними. Для участі у вступних випробуваннях потрібно спершу зареєструватися на сайті ліцею. Також на сторінці Політехнічного ліцею НТУУ «КПІ» можна знайти зразки завдань з усіх предметів, а також рекомендації щодо підготовки до іспитів. 

Охочі навчатися в Технічному ліцеї НТУУ «КПІ» теж повинні складати вступні іспити, але для всіх класів комбінація предметів однакова: українська мова та математика. Загалом відбувається набір до 5 або до 10 класу, але за наявності місць можуть бути прийняті учні й до 6-9 класів. Всі потрібні для реєстрації документи та зразки завдань доступні на сайті ліцею. 

Незалежно від класу в обох ліцеях вступнику доведеться складати іспити з математики. Підготовка до екзаменів — дуже відповідальний та важливий етап, до якого слід відноситися серйозно. Найкращим рішенням стане звернутися до репетиторів з математики, які підтримуватимуть вас від початку ознайомлення з матеріалами та до отримання результатів. 

Отже, обидва ліцеї відносяться до найкращих навчальних закладів у сфері поглибленого вивчення математики та фізики. Щороку кількість охочих навчатися тут збільшується, тому слід ретельно готуватися, щоб отримати бажане місце. Для впевненості можна подати документи й в інші ліцеї з поглибленим вивченням точних наук, у Києві це УМФЛ, Русанівський ліцей, «Лідер», ліцеї 142, 178 та 208 тощо, у Харкові варто розглянути НТУ «ХПІ». 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах