Після стресового 2020 року багато людей стали більше, ніж будь-коли, звертатися до їжі як до засобу комфорту, задоволення і спілкування. Також тенденції у сфері харчування вказують прагнення поліпшувати здоров'я та щоденне меню. Ми виокремили 4 тренди, які поєднують Україну із загальносвітовими food-тенденціями.
Споживачі піклуються про своє здоров'я. Вони звертають все більше уваги на те, що вони готують, прагнуть до збалансованішого харчування. Їх починають цікавити екологічно вирощені продукти. А фітнес-блогери, дієтологи, нутриціологи користуються популярністю нарівні із зірками шоу-бізнесу.
Розвиток харчової індустрії, схоже, перейшов в ту фазу, коли споживача вже складно здивувати якимось смаковим винаходом, і коли найжаданішими стають натуральні смаки простої їжі. Люди прагнуть купувати натуральні продукти з природним смаком, часто обирають фермерські товари, з поміткою "Еко", сезонні, з локального ринку. А також готові платити більше за кращу якість.
Світ змусив людство приділити-таки увагу питанням екології. Уникання пластикових пакетів та одноразового посуду, сортування сміття та прагнення до мінімізації відходів поволі входять в наше повсякденне життя. Українці стають свідомішими в намаганні жити без шкоди для планети.
Споживачі сьогодні не тільки хочуть знати, що вони готують, а й на чому саме вони готують. Принциповим стає уникнення посуду із сумнівною якістю. Перевагу надають виробам з натуральних матеріалів, із сучасними дизайном та технологіями.
Варто зробити ревізію кухонної шафи та перевірити, чи увесь посуд безпечний. Краще позбутися виробів з меламіну, який при нагріванні стає канцерогенним, та емальованого посуду зі сколами або тріщинами – це місця скупчення шкідливих бактерій.
Для приготування їжі краще вибрати посуд з антипригарним покриттям. По-перше, він дозволяє використовувати значно менше олії та жиру, а по-друге, при приготуванні страв продукти не прилипають до поверхні.
Найрозповсюдженішим антипригарним покриттям є політетрафторетилен (ПТФЕ). Винайдений ще в 1938 році, він не боїться ані великих температур, ані більшості хімічних розчинників та кислот, а при попаданні в організм виводиться природним шляхом.
ПТФЕ спочатку використовувався в медицині, електроніці та в інших "серйозних" галузях. Наприклад, сьогодні його застосовують як покриття серцевих стимуляторів і штучних кров'яних судин – настільки ПТФЕ безпечний.
Посуд з антипригарним покриттям ось вже протягом 65 років виробляє відомий бренд Tefal. Засновникам бренду – подружжю Грегуарів – в 1954 році прийшла ідея нанести ПТФЕ на посуд. Так французький інженер Марк Грегуар за порадою своєї дружини Колетт зробив першу у світі сковороду, на якій можна було готувати з мінімумом олії. Двома роками пізніше, в 1956 році, подружжя започаткувало бренд Tefal, продукція якого продається вже в більше ніж 150 країнах. А ПТФЕ-покриття і донині є візитною карткою бренду, адже:
Можна сміливо стверджувати, що антипригарне покриття Tefal, яке виготовлене із ПТФЕ (політетрафторетилену), на 100% безпечне, відповідає всім нормам ЄС та сучасним світовим food-тенденціям.