У новий рік без проблем: не купуйте міцний алкоголь в паках

У новий рік без проблем: не купуйте міцний алкоголь в паках.

У новий рік без проблем: не купуйте міцний алкоголь в паках. Фото: надано рекламодавцем

Події
06 сiчня 2022 17:12

Сезон новорічних і різдвяних свят. Черги в магазинах стають дедалі довшими, а візки з товаром - переповненими. Та, за період пандемії багато хто перейшов і на онлайн-покупки, навчився вигравати час та, навіть, економити кошти. Це працює, якщо щось купувати оптом, у великому пакуванні.

У такому підході є сенс, проте в деяких питаннях потрібно бути обережним. У святкові дні (про це вам скаже будь-який лікар "швидкої") стається багато отруєнь сурогатним алкоголем.

Фальсифікат останніми роками заполонив інтернет та прилавки невеликих магазинів та наливайок. Можна придбати два, п'ять або 10 літрів горілки, віскі, абсенту, рому за ціною в рази нижчою, ніж у магазині. Будь-яка марка нібито елітного алкоголю продається за ціною 250-300 грн. Тоді як, наприклад, літрова пляшка оригінального американського віскі під всесвітньовідомими брендом у супермаркетах коштує майже 800-900 грн.

Підробляють як українські спиртні напої, так і імпортні. Багато з них продається у так званих "паках", "bag-in-box" - металізованих пластикових пакетах з кранами, упакованих в картонні коробки. Міцний алкоголь у паках - фальсифікат, замаскований під всесвітньо відомі бренди віскі, коньяку, горілки, рому тощо. 

Як не потрапити на гачок до шахраїв? Потрібно запам’ятати, що кубинського рому та американського, ірландського чи шотландського віскі не існує в "паках". Усі спиртні напої, що розлиті в таку тару - це не благородні напої, а розведений з водою та смаковим концентратом спирт невідомого походження та якості. Більше того, така нелегальна продукція зазвичай виробляється в кустарних, антисанітарних умовах. 

І якби фальшувальники не розповідали, що і оригінальна продукція може бути дешева, знайте, це - міфи. 

Найпоширеніші - такі: у "паках" - справжні, якісні та безпечні продукти під всесвітньо відомими брендами від іноземних виробників, а дешеві, тому що їх реалізують у магазинах безмитної торгівлі, наприклад, Канади, Швейцарії, Франції, Чехії тощо. Ще одна легенда - що це особлива упаковка для HoReCa: українські кафетерії, бари та ресторани буцімто використовують її для економії коштів, тобто як оптові покупці. А ще це так дешево, тому що за дорогу скляну тару не переплачуєш. 

У листопаді 2021 року правоохоронці провели чергову операцію "Акциз", щоб припинити нелегальну торгівлю алкоголем та тютюном без сплати податків. Було вилучено більше ніж 246 тис. літрів алкогольної продукції, майже 103 тис. літрів етилового спирту з ознаками фальсифікації. 

Міжнародні виробники також намагаються захищати свою якісну продукцію. Для цього було створено Альянс проти контрафактних спиртних напоїв (AACS), який представляє найбільші у світі компанії з виробництва міцних алкогольних напоїв та веде боротьбу з підробками брендів своїх компаній-учасниць на різних ринках, у тому числі в Україні. У грудні 2021 року Альянс розпочав в Україні масштабну рекламну кампанію в мережі Інтернет, спрямовану на інформування українців про ризики для їхнього життя та здоров’я, що несе споживання контрафактного алкоголю. Кампанія має донести до аудиторії меседж, що продавці "bag-in-box" грають на довірі та ошукують покупця. Мета кампанії — знищити міфи виробників підробок, попередити споживачів про небезпечний контрафакт.

Однак, як би влада та виробники не намагалася захистити споживачів, допоки буде попит на цю продукцію, доти будуть люди труїтися і ризикувати своїм здоров’ям і життям. 

Тому, уважно ставтеся до вибору алкогольної продукції, і бажаємо вам безпечних та веселих свят!

У новий рік без проблем: не купуйте міцний алкоголь в паках фото 1У новий рік без проблем: не купуйте міцний алкоголь в паках фото 1
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах