Чому діти до 14 років не можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію

Чому діти до 14 років не можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію.

Чому діти до 14 років не можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію. Фото: Vgorode

Події
07 лютого 2022 18:24

Відсьогодні, 7 лютого, можливість отримати тисячу гривень за вакцинацію проти Covid-19 у межах програми "єПідтримка" з'явилася у дітей віком від 14 років. Але щеплені діти 12-13 років не можуть отримати гроші, чим також незадоволені їхні батьки. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що кожна дитина від 14 років, яка отримала дві дози щеплення, відтепер може оформити картку і отримати на неї гроші від держави. Тисячу гривень можна витратити не лише на подорожі, книги чи кінотеатри. Список доступних категорій розширили, тому за ці кошти можна купити також спортивні товари, освітні курси, газети чи журнали і навіть канцелярію.

Як повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України, гроші від держави діти можуть отримати після того, як подадуть заявку у застосунку "Дія". Для цього потрібно натиснути на"Послуги" і обрати функцію "єПідтримка". Після того, як заяву буде опрацьовано, один з банків-партнерів відкриє карту для виплат, на яку буде зараховано кошти.

Але ті діти, яким не виповнилося 14 років, не зможуть отримати "президентську тисячу" навіть при наявності двох щеплень.

Однією з причин того, що діти 12-13 років не зможуть отримати кошти від держави є те, що ID-картку, яка потріба для оформлення банківської карти, видається з 14 років. 

У такому разі в батьків виникло питання - чому вони не можуть отримати гроші за вакцинацію своїх дітей через власні кабінети в "Дії"?

Офіційної відповіді від Міністерства ще немає. Але, зі слів батьків, представники "Дії" пояснили цю ситуацію у коментарях. Вони зазначили, що в усьому винні банки України - вони не можуть видавати картки дітям. Однак багато дітей мають картку Юніора від "ПриватБанку". Так само дитячі картки видає і Monobank.

Тому, як зазначають батьки, такі пояснення від "Дії" виглядають безглуздо. 

Чому діти 12-13 років не можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію.Чому діти 12-13 років не можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію. Фото: скріншот

Vgorode звернувся до міністра цифрової трансформації Михайла Федорова щодо цього питання. Поки що відповідь від міністра не надходила.

Раніше ми повідомляли, що "ПриватБанк" почав приймати заявки від підлітків на видачу картки "єПідтримки". Якщо дитина має рахунок у цьому банку, то вона може оформити картку у застосунку "Приват24". Якщо ж підліток ще не користувався послугами "ПриватБанку", то потрібно прийти до відділення банку і оформити рахунок. Після цього потрібно завантажити додаток і так само оформити заявку на отримання коштів за вакцинацію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах