Зеленський оголосив про новий "інструмент демократії" у додатку "Дія"

У програмі "Дія" з'являться онлайн-опитування для українців.

У програмі "Дія" з'являться онлайн-опитування для українців. Фото: diia.gov.ua

Події
08 лютого 2022 13:30

У державному додатку "Дiя" з'явиться послуга онлайн-опитування, завдяки якій громадяни зможуть віддавати голоси за різні важливі для суспільства рішення.

Про це під час "Diia Summit 2022" заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави пояснив, що це нововведення дозволить українцям впливати на ключові для країни питання, використовуючи сучасні технології як альтернативу класичним інструментам.

Український уряд рухається до народовладдя у максимально широкій формі: як в офлайн, так і в онлайн-секторі. За словами Зеленського, можливість голосування у "Дії " - перший крок на цьому шляху.

Запущений опитувальник є першим інструментом "електронної демократії", завдяки якому можна буде дізнаватися про думки громадян з будь-яких питань у реальному часі, що є стартом цифрового народовладдя.

Перше онлайн-опитування у рамках цієї послуги запустив сам президент. Він пропонує розповісти українцям, яка з нещодавно внесених до "Дiї" послуг є найкориснішою: можливість зміни місця реєстрації, довідка про несудимість, належний користувач або, власне, саме опитування.

Продовжуючи тему диджиталізації України, президент заявив про те, що перепис населення, запланований на наступний рік, також відбуватиметься в онлайн-форматі.

Як Vgorode повідомляв раніше, уряд видасть вакцинованим пенсіонерам безкоштовні смартфони .

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах