У парку "Наталка" оселився лебідь, який прилетів із Литви

У Києві в парку "Наталка" оселився лебідь, який прилетів із Литви.

У Києві в парку "Наталка" оселився лебідь, який прилетів із Литви. Фото: uk.m.wikipedia.org

Події
09 лютого 2022 11:10

У парку "Наталка" в Оболонському районі Києва з'явився білий лебідь зі шматочком синього пластику на шиї, що свідчить про імміграцію птаха з іншої країни.

Птах уже став героєм соцмереж. Небайдужі кияни переймаються долею крилатого, навіть звернулися до орнітологів з проханням врятувати бідолаху, про це розповідає "ТСН".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Киянка Яна виявилася однією з таких небайдужих людей, які побачили птаха і хвилювалися за його долю. Жінка знайшла ветеринарів, які оглянули тварину.

Біолог Сергій, який рятує знедолених лебедів, заспокоює і каже, що цьому птахові допомога не потрібна. До того ж той, хто спробує впіймати лебедя, може постраждати. Таким чином, він нашкодить і собі, і тварині.

У парку У парку

Синій пластиковий нашийник птаху зовсім не шкодить. Він є своєрідною міткою, що допомагає відстежити міграцію птахів. Кожна країна має свій колір. Мітка, яку має цей лебідь, свідчить про те, що він прилетів із Литви.

До речі, українські лебеді, яких вдалося спіймати, теж мають такі мітки. Вони мають жовте забарвлення та розташовані на лапках.

У литовському центрі кільцювання розповіли, що лебідь, який зараз мешкає на Оболонській затоці, велика самка. Окільцювали птаха ще в 2011 році, коли йому було трохи більше трьох років. 2012 року вона прилетіла до Івано-Франківська, потім повернулася на батьківщину, але рік тому вона знову прилетіла до України.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, що 26 січня, у парку "Наталка" місцеві жителі виявили мертвим одного лебедя-шипуна зі зграї. Комунальники, які взяли птахів під свою опіку, передали тіло лебедя орнітологам із Київського зоопарку для проведення експертизи. Після розтину фахівці змогли визначити причину смерті пернатого.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах