Хто запустив у трансляцію Reuters дрон з оголошенням з продажу гаража

У трансляції Reuters помітили дрон із оголошенням з продажу гаража.

У трансляції Reuters помітили дрон із оголошенням з продажу гаража. Фото: facebook.com/DronariumUkraine

Події
16 лютого 2022 16:56

У трансляції видання Reuters "Вигляд на Майдан Незалежності у Києві на тлі російсько-української кризи" на рівні камери, що встановлена на балконі готелю "Україна", завис дрон з оголошенням про продаж гаража на Солом'янці. Номер, який вказали в оголошенні, належить посольству Російської Федерації у Києві.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 15 лютого на YouTube-каналі британського інформаційного агентства запустили пряму трансляцію з видом на майдан Незалежності. Під час стриму хтось увімкнув гімн СРСР. Це викликало в українців шквал обурення. Продюсер Reuters Сергій Каразій розповів, що камеру вирішили включити не тому, що хотіли зафільмувати кадри ймовірного нападу РФ на Київ, а тому, що українська тема зараз перебуває серед головних у світових новинах. Тому Майдан вирішили показати як символ України та показати, що там відбувається зараз.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Сергій Каразій також повідомив, що контролювати звуки міста вони не можуть. Гімн СРСР міг увімкнути хтось із мешканців готелю, а камера це просто зафіксувала. Варто зазначити, що зараз трансляція недоступна.

А сьогодні, 16 лютого, камера Reuters зняла ще один дуже цікавий момент: над Майданом Незалежності запустили дрон із фейковим рекламним оголошенням про продаж гаражу у Солом'янському районі.

Автори вказали номер (044) 244 09 61, що належить посольству РФ. Воно якраз знаходиться на Повітрофлотському проспекті в Солом'янському районі Києва.

Пізніше скриншот з трансляції опублікували на Facebook-сторінці найбільшого парку дронів та безпілотників в Україні "Dronarium Україна". Виявилося, що в кадр потрапив їхній літаючий апарат.

Хто і навіщо запустив дрон?

Vgorode зв'язався із засновником "Dronarium Україна" Русланом Бєляєвим. Він розповів нашому журналісту, навіщо вони запустили дрон із цікавим посланням.

За його словами, вранці вони з командою побачили, що російські ЗМІ публікують новини про те, що у трансляції Reuters включили гімн СРСР із провокативними заголовками. Їм здалося це нудним та сумним. Тоді вони вирішили придумати щось цікавіше і показати, що камери для трансляцій потрібно використовувати обережно, бо в кадр може потрапити якийсь треш.

У цей час команді Dronarium Україна зателефонували якісь люди із пропозицією продати гараж. Саме вони запустили послання та залишили контактний номер. Компанія не перевіряла номер телефону, який їм залишили замовники, тому що їм було байдуже, що це за номер. За словами Бєляєва, їм було важливо, що це було весело.

Надалі, як сказав засновник компанії, вони готові "продавати ще якісь адміністративні будинки, якщо будуть такі прохання".

Також Руслан Бєляєв розповів, що недавно Dronarium запускали у небі над Києвом величезний прапор України під час акції до Дня Соборності на мосту Патона. Площа полотна становила 216 квадратних метрів. Відео польоту прапора над Дніпром було опубліковано на сторінці компанії.

Раніше ми писали, що раніше Dronarium вже запускав Національний прапор України на День Незалежності. Тоді він був ще більшим, його площа становила 309 квадратних метрів. Цей прапор став найбільшим, який колись запускали у повітря за допомогою одного дрону.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах