Жителі Києва масово скуповують патрони та бронежилети

Жителі Києва масово скуповують патрони та бронежилети.

Жителі Києва масово скуповують патрони та бронежилети. Фото: kajan.com.ua

Події
23 лютого 2022 15:59

У Києві у магазинах зброї станом на 23 лютого скупили майже всі патрони. У закладах закінчилися боєприпаси та бронежилети, а в тирах з'явилися величезні черги з бажаючих попрактикуватися у стрільбі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що сьогодні Верховна Рада України підтримала законопроект, який регулюватиме право громадян мати вогнепальну зброю. Відповідно до нього буде розроблено багато правил про те, хто може володіти зброєю в Україні та як її дозволено використати. На практиці цей законопроект нічого не змінює, його ухвалили лише для того, щоб регулювати право на володіння та використання зброї законом, а не постановою МВС, як це було раніше.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Незважаючи на те, що процес отримання права на вогнепальну зброю займає багато часу, кияни вже зараз масово скупили патрони у столичних магазинах зброї. Про це повідомив у Twitter журналіст "Голосу Америки" Олександр Яневський.

Як пише Яневський, за оцінками експертів у Києві вже зараз є від 200 до 300 тисяч людей із нарізною зброєю. Вже не залишилося магазинів, де можна купити бронежилет, їх розібрали так само швидко, як і патрони.

У столичних тирах з'явилися великі черги. Мабуть, люди хочуть навчитися стріляти, щоб у разі небезпеки не перейматися своїм життям.

Про нестачу патронів у магазинах Києва також написав у коментарях до посту журналіст Сергій Гришин. За його словами, він сьогодні хотів купити собі кілька набоїв, але не зміг це зробити, тому що їх ніде немає.

Жителі Києва масово скуповують патрони та бронежилети.Жителі Києва масово скуповують патрони та бронежилети. Фото: скріншот

Раніше ми писали, що по всій території України, крім Донецької та Луганської областей, можутьзапровадити надзвичайний стан. Це питання розгляне Верховна Рада. Режим НП передбачає, зокрема, обмеження руху транспорту та його огляд. Рішення про впровадження або скасування деяких правил НП прийматимуть органи державної та місцевої влади залежно від території.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах