Учора вночі Київ обстріляли з важкої стрілецької зброї

Київ обстрілюють із важкої стрілецької зброї - відео.

Київ обстрілюють із важкої стрілецької зброї - відео. Фото: zastavok.net

Події
27 лютого 2022 18:45

Вчора ввечері та вночі російські диверсанти кілька разів робили обстріл із Шевченківського району Києва.

27 лютого о першій ночі журналіст Vgorode зняв відео перестрілки з важкої стрілецької зброї в районі перетину проспекту Перемоги з Повітрофлотським мостом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі!  

З відео випливає, що обстріл проводився з використанням боєприпасів, що трасують, призначених для коригування вогню, через що над містом були видні червоні сполохи.

Пізніше кілька разів було розпізнано шум крилатої ракети.

Потім Державна інспекція ядерного регулювання підтвердила, що в цей же час внаслідок масового бомбардування снарядами зенітної та ракетної зброї пошкоджено місце утилізації радіоактивних відходів Київського відділення ДСП "Радон".

Про влучення у телефонній розмові розповіли співробітники "Радону". Масштаби руйнувань поки що не оцінені, однак автоматична система моніторингу радіації вийшла з ладу, а камери відеоспостереження зафіксували ракети, що падали.

Інспекція повідомляє, що за попередньою інформацією радіоактивної загрози для людей за межами санітарно-захисної зони "Радона" немає.

Зазначимо, що за кілька годин до цього, приблизно о 19:50, відбувалася інша запекла перестрілка у цій же локації. Відео, на якому знято бої, було опубліковано Telegram-каналом "Наглый". Вогонь вівся з району перетину проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту.

Була задіяна стрілецька зброя великого калібру (швидше за все, це був кулемет 12,7 мм із трасуючими кулями, як зазначив у коментарі Vgorode військовий експерт).

Раніше Vgorode повідомляв, що громадянам, які за винагороду завдають мітки диверсантів на вулиці, будинки та підприємства, загрожує серйозний термін .

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах