В Україні створили проект "Росія заплатить"

В Україні створили проект "Росія заплатить".

В Україні створили проект "Росія заплатить". Фото: hromadske.ua

Події
10 березня 2022 20:34

Аналітичний центр при Київській школі економіки спільно з Офісом президента та Мінекономіки України створили проект "Росія заплатить". В подальшому ці дані будуть використовувати проти РФ у міжнародних судах.

Даний проект створено з метою зібрати інформацію про зруйновані об’єкти, а також будівлі, що продовжують руйнувати в результаті вторгнення окупантів.

Наразі пошкоджено або повністю зруйновано: щонайменше 200 освітніх закладів, 30 закладів охорони здоров’я, 8 церков, 1600 житлових будинків, 19 адмінбудівель, 23 заводи та їхні склади, 12 аеропортів, 5 ТЕС та ГЕС. Окрім того, зруйновано або виведено з ладу понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, П’ять тисяч кілометрів залізничних шляхів, 350 мостів.

1,5 трильйона гривень (або 54,3 мільярди доларів) становлять збитки від вторгнення РФ, за попередньою оцінкою КSЕ.

Як це працює:

  • Інформація має бути достовірною та структурованою. Обов’язково додати відео та фото об’єкта, за можливості контакти свідків;
  • Подати інформацію про пошкодження також можна за допомогою чат-боту;
  • Кожному забезпечать конфіденційність, не оприлюднюватимуть інформація про конкретні руйнування. Публічно під час воєнного стану буде доступна лише узагальнена статистика.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Міністерство цифрової трансформації України створило спеціальний чат-бот, за допомогою якого користувачі можуть фіксувати рух ворожої техніки або російських солдатів на території України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах