Нове звернення президента України Володимира Зеленського 12 березня

Нове звернення президента України Володимира Зеленського – фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Нове звернення президента України Володимира Зеленського – фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Події
12 березня 2022 02:06

Офіс Президента України в ніч з 11 на 12 березня опублікував нове відеозвернення Володимира Зеленського до українців та миру.

Вже пішла 17-та доба українського опору після російського вторгнення 24 лютого 2022 року. Зібрали деякі висловлювання з відеозвернення.

Більше актуальних новин на нашому Telegram-каналі.

- 11 березня у Мелітополі Запорізької області окупанти захопили мера міста Івана Федорова. Мера, який мужньо захищає Україну та людей своєї громади. Очевидно, що це ознака слабкості загарбників.

- Вони (ред. - російські військові) не зустріли жодної підтримки на нашій землі, хоча вони на неї дуже розраховували, бо роками брехали собі, що нібито в Україні чекають на Росію. Вони не знайшли колаборантів, які здали б окупантам міста та владу, тому вони перейшли до нової стадії терору.

- Для будь-якої демократичної держави у світі зрозуміло – законно обраний мер міста це справжній представник народу. Зазвичай це не про ідеологію і не про політику, а про життя людей конкретної громади. Можливо, у Росії вже відвикли від такого за роки автократичної влади.

За словами Зеленського, в Україні, де є європейський демократичний світ, викрадення Івана Федорова - це злочин проти демократії.

Україна вимагає негайного звільнити мера Мелітополя та гарантувати повну безпеку всім главам громад нашої держави. Якщо росіяни перетворюються на аналог терористів ІДІЛ, то який сенс взагалі розмовляти з ними, тоді це питання буде поставлене міжнародним посередникам.

11 березня російські війська також зірвали безліч гуманітарних коридорів, але вдалося врятувати 7 144 людини з Енергодара, Бучі, Гостомеля, Козаровичі. 12 березня і в наступні дні намагатимуться організувати порятунок для українців з окупованих міст та завезти до міст гуманітарний вантаж.

- Вимушений казати про це з болем. Маріуполь так і залишається заблокованим ворогом. Російські війська не пропустили туди нашу допомогу, продовжують катувати наших людей.12 березня все одно ми спробуємо ще раз відправити в місто їжу, воду, медикаменти. Я впевнений, що ЗСУ дадуть відповідь за кожну хвилину страждань наших людей.

Зеленський підкреслив, що російські окупанти можуть врятуватися будь-якої хвилини, просто здавшись Україні та склавши зброю. Понад 12 тисяч військових РФ загинули, а поранених росіян ще більше. При цьому сюди нікого з них не кликали.

Оскільки полонених окупантів теж чимало, Кабінет Міністрів створив спеціальний Координаційний штаб питань поводження з військовополоненими.

- Україна ніколи не хотіла цієї жахливої війни і не хоче, але захищатиметься стільки, скільки доведеться. На щастя, ми не єдині у цій битві. Українці мають щирих друзів, добрих партнерів.

- Жодна країна світу не бажала зла звичайним громадянам Росії і не намагалася завдати жодної шкоди, поки ваш уряд не пішов війною проти сусідів, мирних людей, війною на знищення. Ніхто не хотів повертати звичайне російське життя назад у 90-ті, час потрясінь та бідності, час дуже обмежених можливостей для простих людей та великої нерівності. Можливо, зараз через зусилля пропагандистів більшість росіян ще не розуміє, що на них чекає, але російська влада вже розуміє.

Порада від Зеленського для росіян, що думають: шукайте способи отримувати достовірну інформацію; бережіть свої смартфони з ноутбуками на вулицях, тому що російські силовики готуються перевіряти, що в телефонах; вчіться протистояти репресіям, які ваша влада планує посилити.

Також президент України не забув згадати про українських спортсменів, які зараз беруть участь у Зимових Паралімпійських іграх-2022 у Пекіні та виграли вже 25 медалей, посідаючи друге місце у медальному заліку.

- Паралімпіада завершиться за дві доби. Я дуже хотів би сказати те саме і про війну, що вона завершиться за дві доби. Це, на жаль, поки що не реально, але це точно буде. І перемога для України, і мир для України досяжні. Вони для нас будуть дорожчими, ніж будь-що, ніж золото, срібло, бронза. Ну а поки що стоїмо, тримаємося, переможемо. Слава Україні!

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах