Компанія Google буде сповіщувати користувачів про повітряну тривогу

Компанія Google буде сповіщувати користувачів про повітряну тривогу.

Компанія Google буде сповіщувати користувачів про повітряну тривогу. Фото: it-alliance.com.ua

Події
13 березня 2022 12:21

Ще 10 березня відома компанія Google оголосила, що запустить систему сповіщення про повітряну тривогу. Така функція буде доступна для всіх українців, які мають телефон на операційній системі Android. 

Компанія зосереджується на безпеці користувачів, тож на прохання та за сприяння уряду України в Google почали впроваджувати систему швидкого сповіщення про повітряні тривоги.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

У своєму блозі Google написали, що крім цієї функції вони розробляють способи, щоб різні закордонні підприємства могли позначати, що готові надати послуги та допомогу біженцям з України.

Тепер власники готелів у країнах, що приймають людей з України, можуть вказувати в профілі своєї компанії в Пошуку та на Картах, чи пропонують вони безкоштовне або пільгове проживання для біженців. Також повідомлення про допомогу можуть розміщувати різні підприємства.

Що стосується системи оповіщення про повітряну загрозу від Google, то вона базується на механізмі попередження про землетруси. Дані про повітряну тривогу компанія братиме з української державної системи попередження.

Тож через декілька днів українські користувачі Google, що мають Android-смартфони отримають таке оновлення і отримуватиму оперативну інформацію про повітряні тривоги.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні запустили карту-сервіс, де зібрано актуальну інформацію про окремі міста чи населені пункти під час війни. Зокрема карта відображає інформацію про працюючі супермаркети, аптеки, поштові відділення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах