Нове відеозвернення Володимира Зеленського до українців від 14 березня

Новий відеозворот Володимира Зеленського - фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Новий відеозворот Володимира Зеленського - фото: instagram.com/zelenskiy_official/

Події
14 березня 2022 01:31

Президент України Володимир Зеленський, за традицією, звернувся до українців і до всього світу за підсумком 18-ї доби українського спротиву на російську агресію.

У ніч із 13 на 14 березня на офіційних сторінках Офісу Президента у соціальних мережах з'явився нове відеозвернення Зеленського.

Більше актуальних новин читайте на нашому Telegram-каналі.

- Російські ракети та авіабомби знову били по Україні, від сходу до заходу. 30 ракет на одну лише Львівську область. В результаті обстрілу Міжнародного центру миротворчості та безпеки під Львовом загинули 35 людей і ще 134 особи отримали поранення. Там нічого не відбувалося, що могло загрожувати території Російської Федерації. І лише за 20 кілометрів звідти - кордони НАТО.

Зеленський знову повторює, що якщо країни не закриють небо над Україною, то залишається лише питання часу, коли російські ракети впадуть на територію НАТО, на будинки громадян країн НАТО.

- 13 березня у Київській області було вбито американського журналіста Брена Рено. Його колега поранений. Це був свідомий напад російських військових.

Президент України додав, що окупанти вирішили "демілітаризувати" та "денацифікувати" Святогірську лавру Української православної церкви у Донецькій області. На момент удару в монастирі перебували лише ченці та сотні біженців, а військового об'єкта й близько не було. Цей факт показує, що вся ідеологія РФ – просто брехня.

13 березня Зеленський також відвідав українських поранених захисників у військовому шпиталі, поговорив з ними, вручив їм ордени та медалі, побажав їм здоров'я. Глава держави від усієї країни подякував ще й усім медичним працівникам за їхню роботу.

– Вже 18 днів. До речі, у цьому шпиталі також лікують і російського військового з Рязані. Він в одній палаті з нашими захисниками, отримує ту саму допомогу і від тих самих лікарів, незважаючи на те, що робив цей хлопець проти нас, проти України. Але лікарі України його врятували, і це зрозуміло, бо вони люди не злі. І маємо пройти цю війну так, щоб лишилися ми всі людьми.

Зеленський зазначив, що заїжджав 13 березня на блокпости у Києві поспілкуватися з нашими хлопцями аби підтримати їх, але не хотів робити це дуже публічно. Там він зустрів надзвичайну людину, яка щодня підтримує наших захисників і привозить їм каструлю зі смачним українським борщем.

- Саме на таких людях століттями тримається наша держава і завдяки таким людям ми переживемо будь-які чорні дні, бо ми разом і завжди захищаємо своїх та своє, не за гроші, без тиску, не як ті, що прийшли до нас, а тому що ми українці.

Щодо переговорів з Росією, представники делегацій щодня говорять у формі відеоконференцій. У української делегації завдання – домогтися зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Від цієї переговорної складної роботи Україна хоче отримати необхідний результат для миру та безпеки, щоб були нормальні та дієві гарантії, а не як Будапештські.

Щодо гуманітарних коридорів:

– За добу врятовано 5 550 осіб, за шість днів – вже понад 130 тисяч людей. На жаль, у Маріуполі знову було перекрито гуманітарний коридор. Ми зробили все, що необхідно, забезпечили тишу – російські війська зірвали рух вантажу та автобусів. Але пробуватимемо знову і ще раз, поки не допоможемо нашим людям і героїчному Маріуполю.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що за словами радника керівника ВП Володимира Зеленського Михайла Подоляка, росіяни вже говорять не ультимативно, а слухають пропозиції України.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах