Чат-боти в телеграм, корисні в період війни

Чат-боти в телеграмах, корисні в період війни.

Чат-боти в телеграмах, корисні в період війни. Фото: pixabay.com

Події
19 березня 2022 14:35

Для того, щоб знайти допомогу у важкі для людей та країни дні, для волонтерів, готових допомагати людям, для документування руйнувань у ході війни, швидкого пошуку фейків та дезінформації в інтернеті, створено чат-боти у Телеграм, за допомогою яких сильно спрощується отримання та обмін інформацією.

Дитина не сама

Бот створений для допомоги дітям під час війни, у тому числі для тих, хто вимушено через бойові дії розлучився з батьками. У чаті є розділи: надам дитині притулок у себе (для тих, хто може тимчасово взяти дитину в свою сім'ю), дитина загубилася, знайшла дитину, для іноземців (англійською мовою)
@dytyna_ne_sama_bot

Нам по дорозі

Цей бот дозволяє знайти один одного водіям, що мають місце в автомобілі, і охочим евакуюватися, які не мають транспорту. Після запуску робота, якщо вибрати "я шукаю авто", з'являється великий перелік міст. При натисканні на назву міста вискакує другий список областей, куди хоче виїхати людина. Є й опція просто "на захід". Потім потрібно вказати, скільки потрібно місць, і написати текст водієві, чи великий у вас багаж, чи є діти, домашні тварини та інші важливі деталі.
@nampodorozi_bot

Прихисти Українців

За допомогою цього бота можуть знайти один одного ті, хто потребує притулку, і ті, хто може його надати.
@shelter_for_ukrainians_bot

Турботник

Тут українські переселенці можуть отримати цілодобову допомогу у тимчасовому розміщенні, а також отримати необхідні речі у центрах надання адміністративних послуг. Після вибору регіону, чат-бот напише, в яких містах допомога надається та надішле мобільний номер координаторів-волонтерів.
@turbotnyk_bot

Волонтерська гаряча лінія

Бот створено для допомоги як військовим, так і цивільному населенню України. Тут можна знайти список місцевих чатів по багатьох містах України, також є розділи "Можу допомогти", "Потрібна допомога", з якими працюють зараз українські волонтери.
@VolunteersHotlineBot

Готовий до всього

За допомогою цього бота можна дізнатися по пунктах, як зібратися в період надзвичайної ситуації і бути готовим за будь-якого розвитку подій. Розділи чат-бота присвячені таким питанням:  як евакуюватися, радіаційна небезпека, як допомогти іншим, як отримати допомогу, дезінформації немає.
@Hotovyi_do_vsioho_bot

Джгут 2.0

Цей бот не містить медичних рекомендацій, а містить покрокові інструкції для надання допомоги до приїзду швидкої. У меню можна вибрати пункти "У людини травма", "Людині погано". У підпунктах можна прочитати, що робити, якщо людина знепритомніла, у неї серцевий напад, підозра на інсульт, судомний напад, трамва, він подавився, отримав опік, збила машина, впала з висоти, у неї сильна кровотеча.
@FastAid_bot

SaveUA

За допомогою цього бота можна надати допомогу або знайти її в різних регіонах України - транспорт, їжу, медикаменти та ін. одержання (або надання) допомоги.
@saveua_bot

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах