Нове відеозвернення Володимира Зеленського 18 березня

Нове відеозвернення Володимира Зеленського 18 березня.

Нове відеозвернення Володимира Зеленського 18 березня. Фото: Офіс Президента

Події
18 березня 2022 16:32

Україна вже 23-тю добу бореться із ворогом, який цинічно знищує нашу країну та вбиває наш народ. Президент України Володимир Зеленський традиційно розповів про поточну ситуацію в країні у своєму відеозверненні. Сьогодні глава держави говорив про телефонні розмови з впливовими людьми західних країн, гуманітарні коридори з гарячих точок та нове доручення Уряду.

У зверненні до народу 18 березня Зеленський зазначив, що якщо росія далі знищуватиме в цій війні все, що досягла за останні 25 років, то у неї є шанс повернутися "в лихі 90-ті", тільки вже без волі і бажання людей працювати для розвитку країни. У той же час, проблеми росії нас не радують:

-Що б із ними не трапилося, це не може нас тішити, не воскресить наших загиблих людей, не відновить міста, не залікує душевну рану, яка залишиться з нами назавжди.

Війська росії продовжують обстрілювати мирне населення у Львові, Києві та області, у Житомирі, на Сумщині та Харківщині, у Чернігові та на Донбасі – у Сєвєродонецьку, Краматорську та Маріуполі. За словами Зеленського, ми вдало збиваємо ворожі снаряди, але маємо мало бойової авіації. Наша країна робитиме все, щоб отримати допомогу від західних країн.

Сьогодні Володимир Зеленський поговорив із президентом Єврокомісії Урсулою Фон Дер Ляйєн. Вона заявила, що висновок про вступ України до Європейського Союзу буде готовий за кілька тижнів-місяців. Вдалося також домовитися про підтримку від Євросоюзу для українців, які змушені були покинути свої будинки через війну. Окрім цього ЄС пообіцяв виділити ще 300 мільйонів євро для нашої країни. Зеленський говоритиме з головою Європейської ради Шарлем Мішелем та прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном про ще більшу підтримку від Заходу для оборони та економіки України.

Обговорюється також наступний пакет санкцій проти Росії.

– Поки не буде миру для України, санкції проти росії мають стабільно зростати, – заявив президент України.

Зеленський розповів, що на сьогоднішній день узгоджено гуманітарні коридори із Сум, Конотопа, Тростянця, Лебедина, Краснопілля та Великої Писарівки. Особливо складно вивозити людей із блокадного Маріуполя до Запоріжжя, але з міста вже вдалося врятувати понад 35 тисяч людей. Тривають рятувальні роботи і у зруйнованому Маріупольському театрі. З-під завалів уже вдалося дістати понад 130 людей.

Володимир Зеленський також зазначив, що дуже складна ситуація зараз у Харківській області. Окупанти намагаються знищити місто Ізюм. Знущаються з людей у Балаклії. Команда президента робить все, щоб організувати робочий гуманітарний коридор у ці міста та доставити продукти харчування, воду, медикаменти.

Розповів Володимир Зеленський і про доручення Кабінету Міністрів, секретареві РНБО та спікеру Верховної Ради розробити такий формат рішень, який дозволить максимально прискорити постачання всіх необхідних товарів з-за кордону. Насамперед це стосується продуктів харчування, пального та інших товарів, що задовольняють базові потреби людей.

- Наші кордони мають бути відкриті для всього, що потрібне українцям. Чекаю на відповідні рішення до кінця дня. А потім і підтримки від народних депутатів, - сказав президент.

Сьогодні Володимир Зеленський також підписав указ про нагородження державними нагородами 138 військовослужбовців Збройних Сил України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах