Прокурори підрахували, скільки злочинів вчинила Росія з початку війни

Прокурори підрахували, скільки злочинів вже скоїла Росія початку війни.

Прокурори підрахували, скільки злочинів вже скоїла Росія початку війни. Фото: Getty Images

Події
20 березня 2022 10:47

В Україні вже 25-й день продовжується активна оборона та боротьба з російськими окупантами. За цей час на війні загинуло багато людей, серед яких діти. Ще більше українців отримало поранення внаслідок обстрілів та бомбардувань Спочатку ворог обіцяв не тероризувати мирних жителів, але, як виявилося, він не шкодує нікого. Усі військові злочини вже зафіксовані українськими та світовими прокурорами.

В Офіс Генерального прокурора України підрахували, скільки вбивств та інших злочинів скоїла російська влада та армія від початку повномасштабного вторгнення на територію України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 24 лютого по 20 березня росія вже скоїла 2 034 злочини, серед яких:

  • 1 981 порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). За це злочинцям загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років. Другою частиною статті передбачається довічне позбавлення волі.
  • 30 разів ворог планував, готував чи вів агресивну війну (ст. 437 КК України).
  • 19 інших злочинів – мародерство тощо.

Крім цього, ворожі війська та громадяни, які їм сприяють скоїли 1 327 злочинів проти національної безпеки України :

  • 946 посягань на територіальну цілісність та недоторканність України (ст. 110 КК України). Цей злочин належить до особливо тяжких і карається позбавленням волі терміном від трьох до п'яти років із конфіскацією майна чи без такого.
  • 258 злочинів, пов'язаних із державною зрадою (ст. 111 КК України). Карається позбавленням волі терміном від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такого.
  • 49 диверсій (це лише офіційно зареєстровано) (ст. 113 КК України). Злочинці мають на меті послабити державу вибухами, підпалами чи іншими діями, спрямованими на масове знищення людей. Вчинення диверсії карається позбавленням волі терміном від 10 до 15 років із конфіскацією майна або без такого.

У магістральній справі про агресію російської федерації зараз є 76 підозрюваних. Усі вони – представники військово-політичного керівництва росії (міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств та пропагандисти).

Найтяжчі злочини, які ми ніколи не пробачимо, країна-агресор вчинила проти українських дітей. За час війни загинуло 115 дітей, а поранено – 140. Найбільше постраждалих серед дітей у Київській (58), Харківській (36), Чернігівській (30), Донецькій (29), Миколаївській (22), Сумській (14) та Херсонській ( 14) областях.

Ці цифри ще будуть зростати, оскільки військові дії на території України продовжуються і ворог не збирається зупиняти свої злочини в нашій країні навіть не дивлячись на те, що Верховний Суд у Гаазі вже виніс рішення щодо війни Росії проти України. Раніше Vgorode писав, що глава МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що для України означає це рішення . Росія обов'язково відповість за всі злочини та вбивства, які її військові скоїли на нашій території.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах