У київських лікарнях відновлюють планові операції

У київських лікарнях поновлюють планові операції - фото: National Cancer Institute/Unsplash

У київських лікарнях поновлюють планові операції - фото: National Cancer Institute/Unsplash

Події
22 березня 2022 16:52

У столиці відновлюють виконання планових операцій, але тільки у не екстрених випадках, коли вони дозволяють уникнути тяжких наслідків для здоров'я пацієнта.

Як повідомляє директор Департаменту охорони здоров'я Києва Валентина Гінзбург, до наказу МОЗ про тимчасову зупинку планових операцій на період військових дій внесли зміни. Тепер планові госпіталізації для оперативних втручань проводитимуться безвідмовно.

Більш актуальну інформацію читайте на нашому Telegram-каналі.

Крім того, планову операцію можуть провести у медичному закладі за умови, що більше 50% ліжок хірургічного профілю не зайняті. Необхідно також враховувати наявність "вільних" лікарів.

Як приклад, до переліку планових операцій входять офтальмологічні хірургічні втручання із заміни кришталиків, хірургічні втручання на серце або заміна суглобів. Вчасно проведена операція також підвищує шанси на збереження здоров'я та подальше повноцінне життя.

Пацієнтам, яким потрібно провести планову операцію, можуть звернутися до свого сімейного лікаря або профільного спеціаліста районного Консультативно-діагностичного центру. Фахівець огляне стан здоров'я та дасть відповідний напрямок. Низка операцій для киян залишаються безкоштовними.

"Сьогодні я провела онлайн-наради з директорами Центрів первинної медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних центрів та лікарень. До відома всіх керівників доведено інформацію щодо безвідмовності у планових госпіталізаціях за невідкладними показами. Тож звертайтеся до лікарів та визначайтеся щодо доцільності проведення операцій або можливості їх відтермінування", - каже Гінзбург.

Раніше Vgorode писав, що під Києвом окупанти розбомбили склад ліків та сировини для них.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах