Кабмін обмежив термін подання заявки на отримання 6500 гривень у рамках «єПідтримки»

Кабмін обмежив термін подання заявки на отримання 6500 гривень у рамках «єПідтримки» - фото

Кабмін обмежив термін подання заявки на отримання 6500 гривень у рамках «єПідтримки» - фото

Події
27 березня 2022 15:47

Кабінет міністрів обмежив термін подання заявок на отримання допомоги у рамках програми "є-Підтримка" у розмірі 6 500 для українців, які проживають у зоні бойових дій.

Про це йдеться у постанові Кабміну від 24 березня 2022 року №353.

"Встановити, що останнім днем подання запитів (заявок) для отримання допомоги у рамках програми "є-Підтримка" є 31 березня 2022 року", – йдеться у постанові.

Відповідно до рішення уряду, українці, які живуть у регіонах, економічна діяльність яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у зв'язку із втратою частини доходу у розмірі 6 500 грн.

Допомогу отримують наймані працівники підприємств та компаній, що працюють офіційно, та ФОП 1-4 груп, що проживають у таких регіонах: Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська, Київська та  у місті Київ.

Для отримання коштів необхідно подати запит через мобільний додаток "Дія" - Послуги - "є-Підтримка" - Отримати допомогу. Зарахування відбудеться на карту "є-Підтримка" протягом 10 днів з дати подання заявки.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, кошти можна витрачати без обмежень, а також знімати в банкоматах або перераховувати на інші картки.

За інформацією Мінцифри, у програмі беруть участь усі банки, які підключені до програми "єПідтримка": Monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Схід, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Зазначимо, клієнти ПриватБанку вже почали отримувати на карту "є-Підтримка" державну допомогу за програмою підтримки людей, які проживають у зоні бойових дій.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах