Латвійський гурт BrainStorm заспівав українською, щоб підтримати Україну

Латвійський гурт BrainStorm заспівав українською

Латвійський гурт BrainStorm заспівав українською

Події
28 березня 2022 16:12

Латвійський рок-гурт BrainStorm представив одну з найвідоміших своїх пісень, переспівавши композицію українською мовою. Виконання зазвучало у рамках міжнародного благодійного телемарафону на підтримку України Save Ukraine — #StopWar.

У записі українського аналога композиції Mana Dziesma ("Моя пісня"), окрім BrainStorm, взяли участь хор Riga Gospel та струнний квартет Juno. Для всіх музикантів досвід запису пісні українською був першим.

Більше актуальних новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Відомо, що український текст пісні "Моя пісня" написав Сергій Седрік Локшин, автор текстів пісень "Свята" та "Плакала" для гурту KAZKA. Спілкувався поет із фронтменом BrainStorm Ренарсом Кауперсом онлайн. За зйомку відео відповідав латвійський режисер Papa Che. Робота над проектом з моменту появи ідеї зайняла трохи більше двох тижнів.

Ренарс Кауперс розповідає, що Mana Dziesma ("Моя пісня") є однією з найвідоміших пісень рок-групи у Латвії. Тому, щоб підтримати їхніх друзів у цей важкий час, музиканти обрали саме цю композицію і вирішили заспівати український текст на вже популярну мелодію.

Під час прямого ефіру композицію почули глядачі понад 20 телеканалів Європи, на головних площах Риги, Варшави, Стокгольму, Амстердаму, Лондону, Лісабону, Парижу, Тель-Авіву та інших міст.

BrainStorm також опублікували у Мережі ноти та слова української версії Mana Dziesma.

Нагадаємо, що телемарафон Save Ukraine — #StopWar організували, щоб зібрати кошти на вирішення гуманітарних потреб України, створених у результаті військового російського вторгнення та розв'язаної війни проти України. Збір грошей триває.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах