Під Києвом загинув відомий фотожурналіст Макс Левін

Під Києвом загинув відомий фотожурналіст Макс Левін.

Під Києвом загинув відомий фотожурналіст Макс Левін. Фото: cpj.org

Події
02 квiтня 2022 13:44

1 квітня на Київщині знайшли тіло відомого документаліста иа фотографа Макса Левіна. 13 березня він разом з військовослужбовцем Олексієм Чернишовим поїхав у село Гута Межигірська, що в Вишгородському районі. Фотокореспондент мав документувати наслідки російської агресії в Україні. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Макс Левін зник 13 березня на лінії фронту під Києвом. Біля села Гута Межигірська він залишив авто і пішов у бік села Мощун. У той момент, коли фотожурналіст перебував у районі Вишгороду, там почалися жорсткі бої. Зранку Левін відправив повідомлення, після чого перестав виходити на зв'язок. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Макса Левіна шукали більше трьох тижнів. Поліція знайшла фотографа загиблим біля села, куди він прибув спочатку. Про загибель Левіна повідомило видання LB.ua, де він працював понад 10 років. 

Макс Левін народився 7 липня 1981 року на Київщині. Він мріяв стати фотографом, тож ще юнаком почав відвідувати фотогурток. Макс Левін здобув освіту за фахом "інженер компʼютерних систем" у Київському політехнічному інституті, а потім почав працювати фотокореспондентом, документальним фотографом та оператором багатьох українських і міжнародних видань. Співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, Hromadske. Його фото публікували Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, Кореспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ukraine Crisis Media center, Vatican news, Радіо Свобода.

Значна частина проєктів Левіна пов'язані з війною в Україні. Він писав, що кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну. У 2014 році разом з Маркіяном Лисейком заснував проєкт AFTER ILOVAISK, присвячений військовим. Він особисто перебував в Іловайському котлі і зміг повернутися з нього живим.

Макс Левін створював також фото- і відеопроєкти для гуманітарних організацій, зокрема для Всесвітньої організації охорони здоров'я, UN, UNICEF, OSCE, UN Woman.

Окрім війни Макс Левін документував Революцію Гідності. Під час пікету під Києво-Святошинським судом 10 січня 2014 року його було поранено.

У Макса Левіна залишились родина: четверо неповнолітніх синів, дружина та літні батьки.

Дату та місце поховання фотожурналіста повідомлять найближчим часом.

Родині Макса Левіна можна допомогти у похованні фінансово:

  • Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;
  • ПриватБанк: 5168757403122528 – Інна Варениця.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах