Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ

Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ – фото: nuart.com.ua

Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ – фото: nuart.com.ua

Події
21 квiтня 2022 18:14

До благодійного фонду українського телеведучого та коміка Сергія Притули колекціонери передали оригінал картини художниці Марії Приймаченко під назвою "Квіти виросли коло четвертого блоку". Цей витвір мистецтва спрямують на потреби ЗСУ.

Як розповів Сергій Притула у себе у Facebook, київські колекціонери звернулися до директора фонду з пропозицією віддати їм картину Марії Приймаченко і потім продати на аукціоні, а виручені гроші направити на допомогу українській армії. Зазвичай фонд цим не займається, тому Сергій спочатку поставився до такої ідеї скептично.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Зрештою, в офіс фонду принесли картину, створену українською художницею 1990 року. Робота була частиною музею Приймаченко, який розбомбили російські окупанти на Київщині. Притула наголосив, що зараз мистецтво за Україну і за ЗСУ, і він особисто за те, щоб творчість Приймаченко пішла на те, щоб ми бомбили у відповідь російських солдатів.

На даному етапі українські галеристи проводять оцінку картини і планується провести аукціон. Фонд Притули співпрацюватиме з відомим українським аукціонним домом, щоб усе було максимально прозорим і щоб було отримано максимальний результат. Про дату проведення аукціону телеведучий повідомить додатково.

  • Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ фото
  • Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ фото 1
  • Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ фото 2
  • Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ фото 3

Колекціонери передали картину Марії Приймаченко на потреби ЗСУ фото

Фото: facebook.com/serhiyprytula

Притула каже:

- Я особисто бачу певний символізм у тому, що ця картина була відібрана. Тому що це квіти, які виросли біля четвертого енергоблоку, а там поряд із цим четвертим енергоблоком окупанти рили окопи у Рудому лісі. Тому це все якось взаємопов'язане.

Сергій Притула також зазначив, що він не знає, хто саме придбає цю картину, але просить зробити все, аби твір залишився в Україні. Родина Марії Приймаченко відмовилася від своїх роялті із продажу картини на користь української армії.

Власники картини, яким належить музей "Духовні скарби України", розповіли, що їхня сім'я ніколи б не продала роботу Приймаченко "Квіти виросли коло четвертого блоку", якби не війна. Вони захотіли зробити такий жест, аби, зокрема, підтримати армію та фонд Сергія Притули.

Раніше Vgorode повідомляв, що Національний музей історії України у Києві поповнив колекцію експонатами з Бучі після окупації.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах