Влада розповіла, скільки коштуватиме відновлення України після війни

Влада розповіла, скільки коштуватиме відновлення України після війни - фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Влада розповіла, скільки коштуватиме відновлення України після війни - фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
22 квiтня 2022 13:36

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав приблизну суму, яка знадобиться на відновлення України після війни. На це необхідно щонайменше 600 мільярдів доларів США у довгостроковій перспективі.

На нараді Spring Meetings 2022, організованій Світовим банком та МВФ, Шмигаль також сказав, що за дорученням президента Володимира Зеленського уряд разом зі світовими експертами вже розробляє план відновлення України після війни.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

На цьому заході представники України розповіли партнерам, як Росія планує знищити Україну та українську економіку. Тому російські війська блокують порти, бомбардують заводи, намагаються зірвати посівну та руйнують міста. Збиток для української економіки вже завдано і він становить понад 500 мільярдів доларів США, а ВВП цього року може впасти від 30% до 50%.

Україна потребує фінансової короткострокової допомоги, аби підтримати економіку. Її розмір оцінюється в 4-5 мільярдів доларів США щомісяця протягом наступного півроку.

Влада України просить своїх міжнародних партнерів надати 10% своїх спеціальних прав запозичення, які емітуються МВФ, щоб Україна змогла отримати гроші для покриття дефіциту в бюджеті. За словами Шмигаля, завдяки цьому країна зможе відновлювати критичну інфраструктуру, підтримувати бізнес та виконувати свої соціальні зобов'язання.

Крім того, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав зі Світовим банком угоду про надання Україні гранту в розмірі 88,5 мільйонів євро з Цільового фонду на політику розвитку у сфері економічного відновлення.

Vgorode також повідомляв, що на місці знищення літака "Мрія" проводять слідчі дії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах