Сходження Благодатного вогню: де і коли дивитися пряму трансляцію

Пряма трансляція Сходження Благодатного вогню: коли та де дивитися.

Пряма трансляція Сходження Благодатного вогню: коли та де дивитися. Фото: ortodossiatorino.net

Події
22 квiтня 2022 19:13

Завтра у Велику суботу, 23 квітня, в Єрусалимі зійде Благодатний вогонь. Напередодні Великодня для віруючих це велика подія.

Відбувається це щорічно в Єрусалимському храмі Гробу Господнього (Воскресіння).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Благодатний вогонь є символом нерукотворного світла Воскресіння Христового, а властивість вогню та світла – освітлення темряви.

Пряму трансляцію можна переглянути тут.

Що таке Благодатний вогонь

Благодатний вогонь – це вогонь, який виносять із Гробу Господнього на особливому богослужінні. Його проводять щороку у Велику суботу у храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі. Винесення пасхального вогню символізує вихід із Гробу "Світла Істинного" - воскреслого Ісуса Христа.

Як відбувається церемонія сходження Благодатного вогню

Напередодні Великої суботи у храмі гасять усі свічки, панікадила та лампади. Вранці у суботу каплицю, зведену над Труною – Кувуклію – оглядають делегації всіх церков. Після цього Труну запечатують.

Церковна хода починається з того, що Єрусалимський патріарх йде до Кувуклії. Він заходить у каплицю зі смолоскипами та свічками та читає молитву. Після цього на свічки та смолоскип сходить Благодатний вогонь.

Потім, після сходження, лампадки з вогнем розвозять світом - раніше передача Благодатного вогню представникам різних країн здійснювалася у Храмі, проте цього року, в умовах пандемії, це пройде по-іншому. Так, лампадки віддадуть посольствам, які відвезуть їх до аеропорту. Там на них чекатимуть спеціальні чартери, які розвезуть Благодатний вогонь країнами.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах