У Києві чоловік ходив по місту з боєприпасами

У Києві чоловік ходив по місту з боєприпасами.

У Києві чоловік ходив по місту з боєприпасами. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Події
26 квiтня 2022 18:21

У Дніпровському районі Києва патрульні помітили підозрілого чоловіка, але той почав тікати від них. Правоохоронцям вдалось наздогнати та затримати ймовірного порушника. Як виявилось, чоловік незаконно зберігав зброю та ходив з нею по місту.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, співробітники полку поліції особливого призначення № 2 ГУ Національної поліції у Києві під час патрулювання звернули увагу на чоловіка поблизу багатоповерхівки на вулиці Петра Вершигори, який підозріло поводився. Побачивши поліцейських, він різко змінив напрямок руху і почав втікати від них.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше поліцейським вдалося наздогнати невідомого чоловіка та зупинити його для перевірки. Ним виявився уродженець Києва 1986 року народження. Під час спілкування з правоохоронцями чоловік сам повідомив, що у нього в рюкзаку знаходиться граната, але пояснити походження боєприпасів не міг. На місце події довелося негайно викликати слідчо-оперативну групу та спеціалістів вибухотехнічної служби.

У чоловіка вилучили гранату РГД-5 та запал до неї і направила зброю на відповідну експертизу. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 КпК України.

У Києві чоловік ходив по місту з боєприпасами.У Києві чоловік ходив по місту з боєприпасами. Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне придбання, зберігання та носіння бойового припасу без передбаченого законом дозволу). Киянину повідомлено  про підозру у скоєнні злочину, йому загрожує до семи років позбавлення волі. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Ірпені тероборона затримала мародерів, які кинули гранату у двох жінок, що проходили повз. Постраждалих було госпіталізовано, одна з них знаходилась у критичному стані, проте медикам вдалося її врятувати. За непідтвердженою інформацією, гранату чоловіки знайшли та взяли на посту.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах