Колишній віцепрезидент "Газпромбанку" приїхав до Києва і вступив до лав ТРО

Колишній віце-президент "Газпромбанку" приїхав до Києва і вступив до лав ТРО.

Колишній віце-президент "Газпромбанку" приїхав до Києва і вступив до лав ТРО. Фото: theins.ru

Події
27 квiтня 2022 18:15

Колишній віцепрезидент російського "Газпромбанку" Ігор Волобуєв приїхав до України, щоб вступити до лав тероборони та боротися з російськими окупантами.

Наразі він знаходиться у Києві. Як Волобуєв заявив в інтерв'ю The Insider та Liga.net, він живе у своїх друзів, але як довго перебуває в Україні – невідомо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ігор працював 6 років у "Газпромбанку" на посаді PR-менеджера, ще 16 років він керував прес-службою "Газпрому". Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну він зібрав свої речі і 2 березня виїхав до Москви.

Сам Волобуєв – уродженець Охтирки у Сумській області. Там він прожив 18 років, після чого переїхав до Росії. Його друзі з 24 лютого просили його не казати, що Ігор українець. Однак він вчинив ще більш спонтанно – приїхав на батьківщину, щоби боротися з російськими окупантами.

Військового досвіду він не має, проте він пройшов військову кафедру інституту. При цьому Волобуєв не боїться захищати свою батьківщину зі зброєю в руках.

Також згадав він і про нещодавні дивні смерті російських топменеджерів. Ігор вважає, що суїцид першого віцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва був інсценований так само, як і топменеджера "Новатек" Сергія Протосеня. При цьому Волобуєв каже, що його життю нічого не загрожувало.

Волобуєв також розповів, що особисто брав участь у "газових війнах". Також він вважає, що Путін особисто керує "Газпромом".

– Україну як надійного постачальника газу дискредитували в очах європейських споживачів. Газпром для цього зробив дуже багато. Це дозволило досить аргументовано заявити Європі, що треба будувати обхідні шляхи: Північний потік, Турецький потік, Північний потік-2. Щоб позбавити Україну статусу транзитної держави», - наголосив Ігор.

Піарники тоді мали показати, що українська ГТС аварійна, труби гнилі, що реконструювати систему дорого і краще від неї відмовитися. І це багато в чому вдалося – транзит газу значно скоротили.

Свою провину він не визнає і вважає, що вона навіть удвічі більша, ніж у росіян, адже Волобуєв працював багато років на російську владу.

- Я все життя вважав себе українцем і моя відповідальність подвійна. Мені буде складніше відмитися від російського минулого.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах