З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців

Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців.

Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців. Фото: zaxid.net

Події
28 квiтня 2022 13:11

В Україні планують тимчасово надавати квартири внутрішнім переселенцям. Житло будуть викупати у забудовників та будувати з нуля.

Про це 27 квітня на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. За його словами, є завдання створити базу даних потреб усіх населених пунктів України та розробити концепцію для них з урахуванням потреб громад.

Також Кирило Тимошенко повідомив, що час війни кількість внутрішньо переміщених осіб склала більше 2 міліонів людей і на сьогодні держава має надати майже 600 000 квартир для забезпечення переселенців житлом. Зважаючи на масштаб потреб, було обрано підхід будівництва з нуля, а також викупу готових квартир у забудовників.

До кінця 2022 року планують надати 53 000 та побудувати 30 000 квартир. Готові квартири для переселенців мають бути з ремонтом та меблями.

З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 1З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 1

"Ці квартири будуть у власності держави, і як тільки буде відбудовано житло людей, які в них проживають, вони будуть повертатися до держави і надаватися далі вже тим людям, які були в чергах в Україні. Домівки у нас на 3-5 поверхів, 50 000 квадратних метрів на комплекс. Плануємо будувати в 15 областях та Києві, по 2 000 квартир на область", - розповів Кирило Тимошенко.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що переселенці мають бути забезпечені комфортним тимчасовим житлом на потрібний їм термін. Він акликав ухвалити зміни до нормативно-правових актів, щоб нове житло в Україні обов’язково будували з комфортними бомбосховищами.

З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 2 1З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 2

З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 3 2З ремонтом та меблями: Україна планує надати 600 000 тимчасових квартир для внутрішніх переселенців фото 3

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах