28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо

28 квітня Київ атакували ракетами - фото: Pravda Gerashchenko

28 квітня Київ атакували ракетами - фото: Pravda Gerashchenko

Події
28 квiтня 2022 23:15

Увечері 28 квітня під час повітряної тривоги у Києві Росія завдала удару крилатими ракетами по одному з центральних районів столиці. Зібрали все, що відомо на момент публікації матеріалу.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що було два влучення у Шевченківському районі. На місці працюють усі відповідні служби та повідомляється про постраждалих. Ракета потрапила у нижні поверхи житлового будинку. При цьому рятувальники обстежують і будинки поряд, виводять людей.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

facebook.com/Vitaliy.Klychkofacebook.com/Vitaliy.Klychko

Ракета потрапила до житлового будинку в Києві 28 квітня - Фото: Богдан Кутєпов/Ракета потрапила до житлового будинку в Києві 28 квітня - Фото: Богдан Кутєпов/

Ракета потрапила до житлового будинку в Києві 28 квітня - Фото: Богдан Кутєпов/Ракета потрапила до житлового будинку в Києві 28 квітня - Фото: Богдан Кутєпов/

На місці перебуває і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він наголосив, що у будівлі було небагато мешканців, оскільки це нещодавня новобудова. За його інформацією, попередньо постраждалих вже шестеро та їх усіх госпіталізували.

При цьому в ДСНС повідомили, що було врятовано п'ятьох людей, кількість постраждалих зросла до 10. Будинок частково зруйнований на першому і другому поверсі. Внаслідок ворожого удару сталося загоряння у 25-поверховому житловому будинку. Пожежа ліквідована, рятувальні роботи продовжуються.

  • 28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото
  • 28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото 1
  • 28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото 2
  • 28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото 3
  • 28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото 4

28 квітня Київ атакували ракетами: що відомо фото

Фото: ДСНС.

Геращенко поділився фото та відео з місця події, а також показав двигун російської ракети.

Житловий будинок у Києві після влучення ракети 28 квітня - фото: Pravda GerashchenkoЖитловий будинок у Києві після влучення ракети 28 квітня - фото: Pravda Gerashchenko

Двигун російської крилатої ракети - фото: Pravda GerashchenkoДвигун російської крилатої ракети - фото: Pravda Gerashchenko

За попередньою інформацією, крім двох попадань по будинку, одну ракету збила система ППО. Є припущення, що вони летіли від анексованого Криму. Ці дані поки що не підтверджені представниками влади Києва.

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні розповів, що до Києва було направлено п'ять ракет.

Українські чиновники вже прокоментували ситуацію у Києві. Наприклад, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія здійснила "мерзотний акт варварства і продемонструвала своє ставлення до України, Європи та світу".

Радник Голови Офісу Президента України Михайло Подоляк підкреслив, що ймовірно це був "лист із Москви" до Києва, коли у столиці з офіційним візитом перебуває Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Крім того, увечері 28 квітня російські збройні сили обстріляли ракетами й Київську область. Голова Київської ОВА Олександр Павлюк повідомив, що було потрапляння до Фастова. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється. Попередньо ракета потрапила в об'єкт інфраструктури.

Раніше Vgorode також повідомляв, що у США схвалили законопроект про ленд-ліз для України. Що таке ленд-ліз і як він може допомогти Україні виграти війну читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах