Міноборони просить не повідомляти одразу про звільнені від окупантів міста

Міноборони просить не повідомляти одразу про звільнені від окупантів міста - фото: facebook.com/ganna.maliar

Міноборони просить не повідомляти одразу про звільнені від окупантів міста - фото: facebook.com/ganna.maliar

Події
30 квiтня 2022 16:16

Заступник міністра оборони Ганна Маляр закликає блогерів та інших користувачів мережі не писати про звільнені від окупантів села або міста України до того, як цією інформацією поділяться офіційні представники Міністерства оборони або Збройних Сил України.

Маляр додала, що Міноборони та ЗСУ неодноразово зверталися до всіх українців із проханням не оприлюднити результати військових операцій до того, як це зробить Генштаб. Це аргументується тим, що після публікації інформації про звільнені населені пункти ворог починає повторно їх атакувати. А під час військової операції ЗСУ потрібна інформаційна тиша.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

"Ворог чутливий до публічності. Після перемоги поясню причини. Коли ЗСУ надійно закріпиться на рубежі - від вас ніхто не буде це приховувати. Одразу буде офіційно повідомлено.", - йдеться на Facebook-сторінці Ганни Маляр.

Один із прикладів шкідливої для оборони публічності стався днями 29 квітня. Блогер та журналіст Денис Казанський розповів, що на Харківщині від окупантів звільнено село Руська Лозова та оприлюднив деякі речі, які не варто було публічно писати. Увечері того ж дня російські війська активізувалися. Тут почалося загострення, внаслідок чого загинули та постраждали люди.

Навіть якщо з кимось діляться інформацією знайомі військові прямо з передовою, не варто публікувати її відкрито. Оскільки ця інформація є частиною військової операції, то право її публічно поширювати має Генштаб ЗСУ та Міноборони.

Vgorode також повідомляв, що Мінцифри просить соцмережі знизити вимоги до контенту з України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах