The Times написали про легендарного Привида Києва, який збив 40 літаків ворога

The Times написали про легендарного Привида Києва, який збив 40 літаків ворога.

The Times написали про легендарного Привида Києва, який збив 40 літаків ворога. Фото: УНН

Події
30 квiтня 2022 17:35

Британська газета The Times присвятила статтю легендарному льотчику Привиду Києва, який з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знищив майже півсотні ворожих літаків.

Журналісти пишуть, що їм вдалося з'ясувати особистість Привида – ним нібито був 29-річний майор Степан Тарабалка. Він героїчно загинув 13 березня під час повітряного бою з переважаючими силами російських загарбників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Літав Степан на МіГ-29 та за неповний місяць бойових дій в Україні він встиг знищити 40 ворожих винищувачів. Першого дня він встиг збити шість літаків РФ - Су-27, МіГ-29, два літаки Су-35 і два Су-25. За його подвиги льотчику посмертно надали звання "Герой України".

Льотчик Степан Тарабалка.Льотчик Степан Тарабалка. Фото: t.me/UkraineNow

У Степана залишилися дружина Олена та восьмирічний син Ярик.

Що про нього відомо

Народився льотчик у селі Королівка, розташованому на заході України. Його мати Наталя розповіла, що син з дитинства мріяв про кар'єру військового льотчика – він любив спостерігати за винищувачами МІГ, які пролітали над їхнім будинком. До того ж, він любив стежити за навчаннями десантників.

Подорослішавши, Степан вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а після його закінчення у 2014 році став льотчиком, якого також називали Привидом Києва поряд з іншими асами.

Льотчик Степан Тарабалка.Льотчик Степан Тарабалка. Фото: fakty.ua

Після смерті Степана в Генштабі ЗСУ написали про це і повідомили, що він "боровся з нелюдами, яких Кремль відправив бомбардувати мирні міста". До того ж вони підписали, що льотчик "пішов у небо".

Зазначимо, що, за словами радника голови ВП Олексія Арестовича, Привид Києва - це не один льотчик, а колектив. Також ще у березні він спростував, що Степан був Привидом Києва.

До того ж після чуток про особу та загибель Привида журналістка видання "Цензор.нет" Віолетта Кіртока написала, що чутки помилкові і Привид Києва жива. Після цього вона опублікувала інтерв'ю з ним, не розкриваючи особистість.

Так, незважаючи на інформацію від британських журналістів, офіційні українські джерела ще не підтвердили, що Степан був Привидом Києва.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах