Помер перший президент України Леонід Кравчук, - ЗМІ

Помер перший президент України Леонід Кравчук, - ЗМІ.

Помер перший президент України Леонід Кравчук, - ЗМІ. Фото: interesnyefakty.org

Події
10 травня 2022 20:25

У мережі з’явилася інформація, що перший президент незалежної України Леонід Кравчук сьогодні, 10 травня, помер.

Як повідомляють "Українські новини", посилаючись на джерело із кола друзів колишнього президента, 88-річний Леонід Макарович помер о 17:00. У сім'ї також підтвердили цю інформацію. Причини смерті при цьому не повідомляють.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також цю інформацію підтвердив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба. На своїй Facebook-сторінці він написав, що знав Леоніда Макаровича багато років і завжди захоплювався його мудрістю. За словами Куліба, Кравчук дуже вболівав за Україну.

Помер перший президент України Леонід Кравчук, – ЗМІ.Помер перший президент України Леонід Кравчук, – ЗМІ. Фото: Микола Куліба

Нагадаємо, влітку минулого року Леонід Кравчук переніс складну операцію на серці і не лише після чого довго відновлювався. 29 червня 2021 року його прооперував хірург Борис Тодуров. Потім майже місяць колишній президент України лежав у реанімації на ШВЛ. Стан Кравчука оцінювали як складний і його направили на реабілітацію до Німеччини.

У січні 2022 року журналісти Дмитро Гордон та Алеся Бацман поділилися листом, який надіслав їм Кравчук, який на той час усе ще відновлювався. У ньому він розповідав, що з тривогою стежить за новинами про повномасштабне вторгнення Росії, що готується.

- У цей час хочеться схопитися з лікарняного ліжка та грудьми закрити рідну землю. Сьогодні хочу сказати найголовніше: якщо у чиїйсь хворій голові назріває злодійський план захоплення України, хай знають: ніхто й ніколи не підкорить волелюбний український народ. Ніхто ніколи! - говорилося у листі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах