Карта бойових дій в Україні 11 травня

Карта бойових дій в Україні 11 травня.

Карта бойових дій в Україні 11 травня. Фото: АрміяInform

Події
11 травня 2022 09:22

Сьогодні, 11 травня, йде вже 77-й день протистояння України у повномасштабному вторгненні армії РФ. Окупанти не залишають намірів просунутися на Слобожанському, Донецькому та Херсонському напрямах, проте ЗСУ дає їм відсіч та знищує ворожу техніку.

Vgorode публікує карту бойових дій від європейських експертів війни станом на 11 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 11 травня.Карта бойових дій в Україні 11 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисниками України за минулу добу відбито 12 атак ворога. ЗСУ знищили 12 танків, 4 артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, 7 автомобілів та 2 одиниці спеціальної інженерної техніки противника.

Також Україна відвоювала населений пункт Питомник, що знаходиться на північ від Харкова. Також українські військові просунулися до кордону з Росією після відновлення контролю над Терновою.

Карта бойових дій в Україні 11 травня.Карта бойових дій в Україні 11 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Якщо подивитися на статичне порівняння територіального контролю півночі Харкова за останні 2 тижні, то можна побачити, що українська армія відвоювала велику частину своєї території.

Карта бойових дій в Україні 11 травня.Карта бойових дій в Україні 11 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Проте, деякі успіхи мають і війська РФ. Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ 11 травня, на Слобожанському напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля, щоб не допустити просування українських військ. На Ізюмському напрямку угруповання армії РФ зосереджує основні зусилля на заподіянні вогневої поразки нашим підрозділам у певному районі.

На Донецькому напрямку угруповання окупаційних військ зосереджує основні зусилля на продовженні наступальних дій з метою взяття під повний контроль міста Рубіжне, захоплення населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк, не припиняються штурмові дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямах.

Окупанти продовжують контролювати Маріуполь, блокуючи наші підрозділи у районі заводу "Азовсталь". Українська армія хоч і має там багато поранених бійців, але продовжує нести оборону підприємства.

На Криворізькому напрямку війська РФ здійснювали обстріл підрозділів наших військ із застосуванням артилерії.

На Бессарабському напрямку ситуація в Придністровському регіоні Республіки Молдова залишається напруженою. Підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності "Повна".

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Білорусь розгортає "підрозділи сил спецоперацій" на кордоні з Україною. У Міноборони РБ кажуть, що такі дії – це реакція на те, що на Південному напрямку створили українське угруповання Збройних Сил України чисельністю до 20 тисяч людей. Тому на трьох тактичних напрямках вирішили розгорнути підрозділи "сил спеціальних операцій" для забезпечення безпеки Республіки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах