Карта бойових дій в Україні 12 травня

Карта бойових дій в Україні 12 травня.

Карта бойових дій в Україні 12 травня. Фото: informator.ua

Події
12 травня 2022 08:18

Сьогодні, 12 травня, йде вже 78-й день протистояння України у повномасштабному вторгненні армії РФ. Противник не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської та Херсонської областей і утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 

Vgorode публікує карту бойових дій від європейських експертів війни станом на 12 травня.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Карта бойових дій в Україні 12 травня.Карта бойових дій в Україні 12 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Російські військові взяли під контроль Воєводівку між Рубіжним і Сєвєродонецьком. Також зараз присутні і в Зорі, що на півдні Рубіжного.

Карта бойових дій в Україні 12 травня.Карта бойових дій в Україні 12 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Статичне порівняння територіального контролю на північ від Харкова за останні 2 тижні.

Карта бойових дій в Україні 27 квітня.Карта бойових дій в Україні 27 квітня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Карта бойових дій в Україні 11 травня.Карта бойових дій в Україні 11 травня. Фото: twitter.com/War_Mapper

Як повідомив Генеральний штаб ЗСУ 12 травня, на Слобожанському напрямку противник здійснює перегрупування військ з метою недопущення подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. У районах на північ від міста Харкова ворог обстрілює з артилерії підрозділи наших військ з метою завдання втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці.

На Донецькому напрямку підрозділи противника намагаються розвинути наступальні дії на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Основним завданням залишається встановлення повного контролю над Рубіжним, захоплення Лиману та Сєвєродонецька.

В Маріуполі основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні та спробах знищення наших підрозділів в районі заводу “Азовсталь”. Противник не припиняє завдавати авіаційних ударів.
На Запорізькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ із ствольної артилерії великої потужності та реактивних систем залпового вогню.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено вісім танків, шість одиниць бойової броньованої техніки, п’ять автомобілів та одну зенітну установку противника.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах