40 млрд від Байдена: скільки дістанеться Україні і на що підуть ці гроші

На що піде 40 мільярдів доларів допомоги Україні від Байдена.

На що піде 40 мільярдів доларів допомоги Україні від Байдена. Фото: wikipedia.org

Події
22 травня 2022 09:17

Значна за розмірами допомога Україні піде не лише на постачання озброєнь для ЗСУ, але також на підтримку американських збройних сил у Європі, глобальну продовольчу допомогу, пов'язану з нестачею їжі у світі через війну в Україні, а також на підтримку української економіки.

Не вся сума 40 млрд доларів допомоги потрапить безпосередньо в Україну. Про це розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільша частина виділеної суми – 13,8 млрд доларів – буде направлена до фонду економічної підтримки, для підтримки зусиль українського уряду щодо стабілізації економіки.

11 із 40 млрд доларів буде витрачено на військову техніку, а також засоби захисту та спорядження для військовослужбовців. Відповідно до закону про ленд-ліз для таких військових постачань не потрібне схвалення американського конгресу, тому постачання будуть здійснюватися швидко.

Наступна графа видатків також військова. 8,7 млрд доларів спрямовано на поповнення запасів зброї для ЗСУ, що поставляється Штатами.

На зброю, проведення розвідки, підготовку та іншу військову допомогу для України піде ще 6 мільярдів доларів.

На постачання їжі всім країнам, які можуть постраждати внаслідок продовольчої кризи, спричиненої війною, виділяється 4,4 млрд. доларів.

Ще одна частина допомоги, 3,9 млрд доларів, виділяється взагалі не Україні, а на підтримку операцій Європейського командування ЗС США, яке здійснює, серед іншого, розвідувальну діяльність для України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах