Слідчі назвали головну ціль злочинних дій окупантів у Бучі

Слідчі назвали головну ціль злочинних дій окупантів у Бучі.

Слідчі назвали головну ціль злочинних дій окупантів у Бучі. Фото: www.nytimes.com

Події
23 травня 2022 22:16

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України розповів про причини скоєння військових злочинів під Києвом армією РФ. За його словами, 64 окрема мотострілецька бригада ЗС РФ була створена ворогом, щоб залякувати мирне населення. 

Видання “The New York Times” проводить журналістські розслідування військових злочинів РФ в Україні. Нещодавно вони випустили публікацію, у якій йдеться про розслідування злочинів, що були скоєні під час окупації Бучі. Коментар виданню надав представник управління розвідки разом з представниками правоохоронних органів та свідків злочинів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Солдати 64-ї російської окремої мотострілецької бригади, яку президент РФ Володимир Путін визнав елітною, прибули до Бучі в середині березня. За наступні 18 днів лише в одному кутку цього міста бригада вбила 12 людей, у тому числі всіх мешканців шести будинків, у яких солдати розбили табір. Історія Бучі та злочинів окупантів у ній стають відомі лише зараз, поступово, адже з’являються нові викриття російських звірств, що розпалюють обурення серед українців і в більшій частині світу.

Прокуратура та представники військової розвідки почали розслідування. Вони збирають докази, щоб спробувати ідентифікувати винних, відповідальних за масові вбивства, катування та зґвалтування в передмісті Києва. Багатьох з них вже ідентифікували, а частину знищили в інших регіонах України. Працюючи з воєнними  криміналістами з усього світу, українські слідчі дійшли деяких попередніх висновків, зосередившись, зокрема, на саме 64-й бригаді окупантів. Вони вже встановили 10 бійців частини та звинуватили їх у військових злочинах.

Як говорять українські чиновники, ця бригада була сформована у Росії у 2008 році після того, як почалась війна з Грузією. Під час окупації Київщини елітна 64-та бригада майже не брала участь у боях. Вони зайшли у Бучу після того, як інші підрозділи захопили місто. Основним завданням солдатів цієї бригади було "утримати" Бучу. Так, військовослужбовці встановили блокпости по всьому місту, поставили свою бронетехніку у дворах людей та захопили їхні будинки. Як сказав головний прокурор Бучанського району Руслан Кравченко окупанти фактично "посадили українців у ​​в’язницю у власних будинках".

- Вони зв’язали їм руки та ноги і заклеїли очі скотчем. Били їх кулаками і ногами, прикладами в груди, імітували страти, - розповів він.

Зазанчимо, що назву 64-ї бригади та список із 1 600 її солдатів вдалося знайти після деокупації серед комп’ютерних файлів, залишених у російському військовому штабі в Бучі. Це надало слідчим величезний ресурс на початку розслідування. Дмитро Реплянчук  з українського агентства розслідувань Slidtsvo.info незабаром знайшов у соціальних мережах профілі десятків імен, у тому числі офіцерів. А троє бучанців, які пережили побиття та катування, ідентифікували зловмисників за фотографіями.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про найжахливіші тортури українців у передмісті Києва, які назвали "Бучанською різаниною".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах