Джонсон запропонував Україні створити союз, який стане альтернативою ЄС

Джонсон запропонував Україні створити союз, який стане альтернативою ЄС.

Джонсон запропонував Україні створити союз, який стане альтернативою ЄС. Фото: ОП

Події
27 травня 2022 13:05

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував президентові України Володимиру Зеленському створити новий політичний, економічний та військовий союз.

Цей союз об’єднає країни, незадоволені політикою Брюсселя, а також відповіддю Німеччини на російську агресію, повідомляє газета Corrier della Sera із посилання на інші джерела.

Відомо, що вперше цю ідею Джонсон озвучив Зеленському 9 квітня під час візиту до Києва.

Запропонована модель Європейської Співдружності включатиме Велику Британію як лідера організації та такі країни, як Україна, Польща, Естонія, Латвія та Литва, а також, можливо, згодом і Туреччину.

Україна поки що не зайняла якусь позицію щодо даної пропозиції, але й не відкинула її. Видання зазначає, що Зеленський чекає на саміт Євросоюзу 23 червня, тоді і вирішиться, чи дадуть Україні статус кандидата на членство.

У випадку негативного рішення, ймовірно, Зеленський серйозніше поставиться до альтернативної пропозиції Джонсона. Також не виключають той факт, що чутка про це була запущена зараз, щоб чинити тиск на європейських лідерів напередодні рішення щодо членства України в ЄС.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що з 24 лютого всі країни ЄС відкрили кордони для українців, надавши право на безкоштовний проїзд у транспорті. Проте з 1 червня у Німеччині, Польщі, Болгарії, Швейцарії та Чехії цю пільгу для українських біженців скасують.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах