В УЗ спростували, що на Дарницькому вагоноремонтному заводі були танки

В УЗ спростували, що на Дарницькому вагоноремонтному заводі були танки.

В УЗ спростували, що на Дарницькому вагоноремонтному заводі були танки. Фото: novynarnia.com

Події
05 червня 2022 19:09

В Укрзалізниці прокоментували заяву Міноборони РФ, у якій повідомили, що сьогодні вони обстріляли Дарницький вагоноремонтний завод, оскільки там "перебували танки та інша військова техніка".

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня, рано-вранці на лівий берег Києва прилетіло п'ять ракет. Чотири з них потрапили до Дарницького вагоноремонтного заводу на ДВРЗ. Відповідно до російських заяв, метою ударів були нібито "поставлені східноєвропейськими країнами танки Т-72 та інша бронетехніка, розміщена у корпусах вагоноремонтного підприємства". В результаті було поранено одну людину.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У командуванні повітряних сил України зазначили, що ракети випустили з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря. Одна крилата ракета була знищена українськими зенітниками.

Після обстрілу заводу повідомлення від Укрзалізниці щодо цього не надходило. Глава УЗ Олександр Камишин пояснив це тим, що через те, що сталося, залізничні пасажирські перевезення не були зупинені. Однак після заяви Міноборони РФ про те, що на заводі була військова техніка, він вирішив прояснити ситуацію.

Камишин офіційно заявив, що жодної військової техніки, включаючи танки Т-72, у корпусах вагоноремонтного заводу не було. Також він запросив сьогодні о 18:00 на територію заводу журналістів, щоб вони змогли особисто переконатися, що російська сторона збрехала.

До того ж він написав, що справжньою метою Росії є економіка України та мирне населення. За словами Камишина, вони хочуть перекрити можливість експортувати українську продукцію на захід.

Варто зазначити, що ворожі ракети сьогодні потрапили ще й до одного військового об'єкта, про що повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телемарафону.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах