Замість McDonald's у Росії відкрили мережу "Вкусно и точка"

Замість McDonald's у Росії відкрили мережу "Вкусно и точка".

Замість McDonald's у Росії відкрили мережу "Вкусно и точка". Фото: Кирило Кудрявєв/AFP/Scanpix/LETA

Події
12 червня 2022 13:00

Найвідоміша у світі мережа фастфуду McDonald's закрила всі свої кафе по Росії ще навесні в рамках міжнародних санкцій, а в травні вона оголосила про те, що остаточно йде з Росії. Замість неї в спорожнілих приміщеннях з'явилася мережа-клон "Вкусно и точка".

Сьогодні, 12 червня, відкрилися перші 15 ресторанів, всі вони розташовані у Москві та Московській області, передають російські ЗМІ. До кінця червня планується відкрити приблизно 200 ресторанів мережі, але після цього обіцяють відкривати від півсотні до сотні ресторанів на тиждень.

Загалом McDonald's мав у Росії понад 850 ресторанів швидкого обслуговування, в яких працювало 62 тисячі осіб, а ще близько сотні тисяч людей працювало у суміжних підприємствах, що постачають продукцію. Інвестиції компанії в Росію, які були втрачені в останні місяці, - 2,5 млрд доларів, одних податкових виплат компанія приносила 167 млрд рублів.

Відомої всьому світу вивіски з літерою "М" у нових закладах немає, але реклама зі словами "Назва змінюється, кохання залишається" натякає, на те, що "Вкусно и точка" - клон найвідомішої американської мережі. Меню в новій мережі практично теж, що і в оригінальному McDonald's, але з назви вилучили приставки "Мак-". Зник і знаменитий "Бігмак".

Фото: Сергій Бобильов/ТАРСФото: Сергій Бобильов/ТАРС

У меню є "Чизбургер" (звичайний та подвійний), бургери "Гранд" (звичайний і подвійний), а також "Гранд Делюкс" та рибний "Фіш Бургер". Залишилися від американської материнської мережі також морозиво, картопля фрі, пиріжки та нагетси.

Вафельний ріжок коштує 39 рублів, а бургер "Подвійний Гранд" – 248 рублів.

Покупець мережі – Олександр Говор, який володіє ресторанною мережею в Сибіру.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах