ТРО відправлятимуть до зони бойових дій

ТРО відправлятимуть до зони бойових дій.

ТРО відправлятимуть до зони бойових дій. Фото: radiotrek.rv.ua

Події
12 червня 2022 09:07

У п’ятницю, 10 червня, Президент Володимир Зеленський підписав закон, який надає можливість бійцям територіальної оборони виконувати завдання у районах ведення бойових дій.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради. Спікер парламенту Руслан Стефанчук підписав цей документ, ще 6 травня.

Закон дозволяє забезпечити проведення більш ефективних загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів під час протидії загрозам з боку окупантів.

Після набуття чинності закону ТРО зможе виконувати завдання на всій території України, включаючи райони ведення військових (бойових) дій, у тому числі тимчасово окупованих територій. Зараз територіальна оборона виконує завдання у межах відповідної територіальної громади.

Рішення про виконання завдань тероборони у районах ведення військових (бойових) дій приймається головнокомандувачем Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що нові два укази Президента України запроваджують персональні санкції проти керівників Російської Федерації, у тому числі проти персони номер 1 у РФ – Володимира Путіна. Також санкції стосуватимуться сотень російських вузів та їхніх ректорів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах