У поліцейській базі з виявлення диверсантів та колаборантів в Україні – понад 2 млн осіб

У поліцейській базі з виявлення диверсантів та колаборантів в Україні – понад 2 млн чол.

У поліцейській базі з виявлення диверсантів та колаборантів в Україні – понад 2 млн чол. Фото: euneighbourseast.eu

Події
13 червня 2022 21:58

В Україні створено спеціальну базу даних, яка допомагає співробітникам поліції швидко виявити диверсантів, колабораціоністів та завербованих осіб.

База для виявлення поліцейськими членів ДРГ в Україні, незаконних збройних формувань із Криму та Донбасу та інших категорій громадян називається "Блок-пост". Як розповів голова Нацполіції Ігор Клименко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", ця база перебуває у стані постійного оновлення. Так, на початок повномасштабної війни в ній було 300 тисяч людей, а за останні місяці кількість людей у ній різко зросла до 2 мільйонів.

На цій основі пробивають всіх осіб, хто проїжджає через блок-пост, хто використовує для пересування залізницю. Внаслідок таких перевірок вже було виявлено понад 230 людей у розшуку, а також знайдено понад 1500 підозрілих осіб, яких перевіряють на причетність до диверсійної чи колабораціоністської діяльності.

Ще одне нововведення – від іноземних колег поліцейські України отримали програму ідентифікації особи по обличчю. Будь-який поліцейський, який має планшет із цією програмою, може встановити особу без документів із ймовірністю 75%.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах