Де в Києві виявили забруднення повітря

Де в Києві виявили забруднення повітря

Де в Києві виявили забруднення повітря фото: censor.net

Події
30 червня 2022 06:52
Автор: Юлия Булыга

У повітрі Києві з 20 по 25 червня виявлено перевищення концентрацій оксиду вуглецю, вміст формальдегіду та діоксиду азоту – знизився. Вміст інших домішок не змінився.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це йдеться у щотижневому звіті про забруднення повітря від Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За тиждень фахівці обсерваторії відібрали та проаналізували 1380 проб атмосферного повітря на 15-ти стаціонарних постах.

Де зафіксували перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислих речовин – у 1,0 рази на проспекті Перемоги (район метро Святошин), вулиці Каунаській;
  • оксиду вуглецю – у 1,0-1,9 рази на площі Перемоги, проспекті Перемоги, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска (перетин з бульваром Вацлава Гавела) та Інженера Бородіна;
  • діоксиду азоту – у 4,2-5,6 рази на площі Перемоги, вулицях Каунаській та Семена Скляренка, у 2,7-3,8 рази на Деміївській площі, бульварі Лесі Українки, проспектах Перемоги та Оболонському, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска та Попудренка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчику), де перевищень не спостерігалось;
  • формальдегіду – у 3,0-3,7 рази на площах Деміївській та Перемоги, бульварі Лесі Українки, проспекті Перемоги, вулицях Академіка Стражеска, Каунаській та Скляренка, у 2,0-2,8 рази у районі Гідропарку, проспектах Науки та Оболонському, вулиці Попудренка.

Як це впливає на людину

Перевищення вмісту діоксиду азоту у повітрі негативно впливає на органи дихальної системи, починаючи від легкого подразнення слизових, закінчуючи набряком легень. Також відбувається зміна складу крові, зменшується вміст гемоглобіну.

Вплив помірного рівня формальдегіду на організм людини може призводити до респіраторних проблем. Наприклад, кияни могли помітити появу кашлю, хрипів, алергічних проявів. При високому рівні формальдегіду у повітрі з'являється подразнення очей, слизових носа та горла.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах