Чому призупинили перейменування станцій метро у Києві

Чому призупинили перейменування станцій метро у Києві

Чому призупинили перейменування станцій метро у Києві фото: Getty Images

Події
03 липня 2022 10:21
Автор: Юлия Булыга

На початку квітня влада Києва анонсувала перейменування п'яти станцій метрополітену. З назв хотіли прибрати всі можливі зв'язки та відсилання до РФ та Білорусі. Проте остаточного рішення все ще не ухвалено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ініціатором перейменування виступив Київський метрополітен. Проект рішення Київради відправили на розгляд експертної комісії, яка перейменувала київські вулиці, пише "Сегодня".

Експерти мали дати відповідь, які з нових назв доречні для ухвалення рішення на сесії Київради, а які – ні. Проте процес затягується.

Депутат Київради Ксенія Семенова каже, що у фахівців виникло багато питань до пропонованих змін, але найбільше непорозумінь пов'язане з перейменуванням станції метро "Берестейська". Так, за нову назву, яку запропонували не фахівці, голосували не через "Київ цифровий", а у Google-формі. Цей спосіб не дозволяє ідентифікувати людину, яка голосує. У зв'язку з цим усю процедуру вона вважає некоректною.

Семенова вважає, що процес перейменування п'яти станцій метро необхідно перезапустити та провести за всіма правилами. Так, нові варіанти назв має надати експертна комісія, а обирати їх мають через Київ цифровий, як це було з перейменуванням 296 вулиць столиці.

Щодо фінансової сторони питання, то в пояснювальній записці до проекту рішення зазначено, що перейменування п'яти станцій Київського метрополітену коштуватиме приблизно 2 мільйони 302 тисячі гривень. На ці гроші потрібно буде замінити назви станцій на входах та виходах, колійних стінах, а також на загальних та лінійних схемах.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах