Дерусифікація: коли Київрада ухвалить рішення про перейменування вулиць

Дерусифікація: коли Київрада ухвалить рішення про перейменування вулиць.

Дерусифікація: коли Київрада ухвалить рішення про перейменування вулиць. Фото: Vgorode

Події
13 липня 2022 22:51

Остаточне рішення щодо перейменування вулиць Києва, назви яких пов'язані з Росією, міськвлади можуть ухвалити вже за кілька тижнів.

Нагадаємо, 15 червня у додатку "Київ Цифрової" відбувалося опитування щодо перейменування деяких вулиць столиці. Загалом у списку можна було вибрати нові назви для 300 вулиць, провулків та бульварів. Повний список з результатами опитування можна переглянути за посиланням.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, що завершити "дерусифікацію" вулиць можуть до Дня Незалежності України, 24 серпня, повідомив заступник голови КМДА Миколи Поворозник, повідомляє "Укрінформ".

Після завершення голосування результати передали експертній комісії, яка підбила підсумки та прийматиме рішення. На думку Поворозника, це може зайняти кілька тижнів і є всі сподівання, що остаточне рішення у Київраді ухвалять вже до Дня Незалежності.

Члени комісії також погоджують обрані назви із сім'ями, юрособами, на честь яких городяни хочуть перейменувати вулицю. Наприклад, трапляються випадки, що сім'я відмовилася, щоб на честь їхнього родича було названо вулицю - у такому разі прийматимуться окремі рішення.

Фактично перейменують вулиці після затвердження відповідних документів. Так після оприлюднення рішення Київради почнуть замінювати адресні таблички.

Поворозник також зазначив, що після перейменування вулиць етап "дерусифікації" навряд чи завершиться. Якщо будуть знайдені ще подібні топоніми, щодо них також ухвалять окремі рішення.

Що із перейменуванням станцій метро?

Поки що результати голосування передали експертній комісії, і рішення щодо них ухвалять, швидше за все, навіть швидше, ніж вулицями. Пояснюється це меншою кількістю об'єктів, яким треба надати нові назви.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах