На обох схилах Протасового Яру буде ландшафтний заказник

Комісія Київради ухвалила рішення про створення заказника у Протасовому Яру.

Комісія Київради ухвалила рішення про створення заказника у Протасовому Яру. Фото: Serhii Biriukov

Події
14 липня 2022 16:47

Сьогодні, 14 липня, комісія з містобудування, архітектури та земельних відносин ухвалила рішення про створення заказника у Протасовому Яру.

Рішення про те, що на обох схилах Протасового Яру буде ландшафтний заказник, підтримали 85 депутатів Київради, повідомляє Телеграм-канал "Громада Протасового яру".

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Комісія Київради ухвалила рішення про створення заказника у Протасовому яру.Комісія Київради ухвалила рішення про створення заказника у Протасовому яру. Фото: Зоя Ярош

Сьогодні мер Києва Віталій Кличко звернувся до депутатів Київради із закликом ухвалити рішення про створення ландшафтного заказника "Протасів яр".

За словами Кличка, над проєктом цього рішення він працював спільно з Романом Ратушним, який боровся за збереження Протасового яру зеленою зоною столиці. І який героїчно загинув, захищаючи Україну від навали російських варварів.

Адвокатка Євгенія Закревська розповіла, як готувався проект рішення про створення заказника у Протасовому Яру в Солом’янському районі Києва. У підготовці брав безпосередню участь активіст Роман Ратушний, який загинув на фронті на початку літа.

За словами Закревської, проект ретельно обговорювався та обдумувався.

Цієї неділі в Протасовому Яру стартує сезон кінопоказів. Першою покажуть художню стрічку "Захар Беркут", повідомляє Телеграм-канал "Громада Протасового яру".

17 липня о 17:30 там відбудеться майстер-клас з виготовлення оберегів для українських захисників, а о 19:00 - початок кінопоказу.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що у червні у Києві розпочали відновлення 11 житлових будинків, які найбільше постраждали внаслідок ракетних обстрілів росіянами.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах