Як у Києві навчають операторів безпілотників для армії - фото

Як у Києві навчають операторів безпілотників для армії.

Як у Києві навчають операторів безпілотників для армії. Фото: tech.liga.net

Події
17 липня 2022 20:21

На спеціальному полігоні у Києві проводиться навчання у рамках проекту "Армія дронів".

Спеціальний проект з навчання людей, які у ЗСУ керуватимуть дронами, був запущений спільно Генштабом ЗСУ, міністерством цифрової трансформації та фандрейзинговою платформою United24. Проект під гучною назвою "Армія дронів" було запущено 1 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект передбачає збирання грошей на 200 дронів-розвідників для потреб української армії та навчання операторів у спеціальній школі "Дронаріум". Вже за тиждень після запуску, повідомляє Liga.Tech, на проект було зібрано 400 млн. грн. А навчання людей з управління дронами розпочалося 12 липня.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, військові на полігоні тренуються здійснювати польоти за допомогою дронів, вивчають застосування маскування, розробку спеціальної тактики управління дронами, коригування вогню, роботу в умовах радіоелектронних перешкод.

Навчання відбувається не на військових, а на цивільних дронах DJI та Autel. Назви моделей: Air 2, Mavic 2, Mavic 3, EVO Dual, EVO Lite+, EVO Nano+. Курс навчання дуже короткий – лише 5 днів. Заняття проходять з 9-10 години ранку до 4-5 години вечора. Теоретичні заняття поєднуються із практичними.

Більшість учнів - військові, але є також кілька цивільних, які після проходження курсів добровольцями йдуть до армії. Такі курси існують у Києві та Львові, кількість учнів у столиці – 36 осіб.

Фото: tech.liga.netФото: tech.liga.net
Фото: tech.liga.netФото: tech.liga.net
Фото: tech.liga.netФото: tech.liga.net
Фото: tech.liga.netФото: tech.liga.net
Фото: tech.liga.netФото: tech.liga.net
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах