Селфі допомогло ідентифікувати окупанта, який скоїв звірства на Київщині

Селфи помогло идентифицировать причастного к зверствам на Киевщине оккупанта РФ

Селфи помогло идентифицировать причастного к зверствам на Киевщине оккупанта РФ фото:slidstvo.info

Події
18 липня 2022 09:06
Автор: Юлия Булыга

Російський окупант вкрав телефон у мешканця села Андріївка Київської області та залишив у ньому багато особистих фото. Під час передислокації він покинув гаджет. Ідентифікувати військового злочинця вдалося завдяки виявленим у пам'яті пристрою селфі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як з'ясувалося, причетним до звірств на Київщині виявився 20-річний солдат 64-ї мотострілецької бригади Данило Фролкін. Його підозрюють у мародерстві, викраденнях, тортурах та вбивствах людей.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідства інфо".

Вкрадений окупантом телефон належав місцевому подружжю – Тетяні та Леоніду. Фролкін зберіг в ньому багато селфі та фото з іншими військовослужбовцями армії РФ.

Селфі допомогло ідентифікувати окупанта, який скоїв звірства на КиївщиніСелфі допомогло ідентифікувати окупанта, який скоїв звірства на Київщині фото: slidstvo.info

Селфі допомогло ідентифікувати окупанта, який скоїв звірства на КиївщиніСелфі допомогло ідентифікувати окупанта, який скоїв звірства на Київщині фото: slidstvo.info

Під час втечі з Київської області він видалив зняті фото та кинув телефон у селі, не підозрюючи, що залишив докази на місці злочинів. За кілька тижнів справжнім власникам телефону вдалося відновити віддалену інформацію. На фото окупантів мешканець Андріївки Василь Царик опізнав у Фролкіні вбивцю свого односельця Ігоря Єрмакова. Царик бачив, як російський солдат 2 березня вистрілив у голову беззахисному чоловікові, якого перед цим змусили стати на коліна.

Вбитий окупантами мешканець Київської області Ігор Єрмаков із дружиноюВбитий окупантами мешканець Київської області Ігор Єрмаков із дружиною фото: slidstvo.info

Місцевий житель добре запам'ятав обличчя вбивці, а також характерні татуювання та руки та шиї.

Здобув нагороду за звірства в Україні

Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що Данило Фролкін народився у багатодітній родині у містечку Рубцовськ, депресивній глибинці західного Сибіру. Після закінчення школи пішов до коледжу, але був призваний до армії. 2020-го він підписав контракт.

Під час повномасштабного вторгнення в Україну 64-а бригада побувала в Андріївці та Бучі, де відзначилася звірствами та масовими вбивствами мирних українців.

Президент РФ Володимир Путін нагородив бригаду за "масовий героїзм" і надав їй почесне звання "гвардійська".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах