Через 7-10 днів вода піде із затоплених сіл на півночі Київської області

Через 7-10 днів вода піде із затоплених сіл на півночі Київської області.

Через 7-10 днів вода піде із затоплених сіл на півночі Київської області. Фото:НВ/Олександр Медведєв

Події
22 липня 2022 21:39

Села, розташовані поблизу траси Київ – Іванків на півночі Київської області, виявилися затоплені навесні внаслідок підриву дамби. Вже днями із затоплених сіл має піти вода.

Нагадаємо, дамбу на річці Ірпінь було вирішено зруйнувати, щоб зупинити наступ російських окупантів на Київ. За деякими даними, згоду на це дали самі мешканці Демидів, навіть незважаючи на ризик затоплення. Внаслідок пошкодження дамби було частково підтоплено близько 50 приватних садиб у Демидові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для відновлення дамби залучили спеціалістів військової та цивільної сфер. Роботи розпочали одразу після деокупації Київщини. Першочерговим завданням було створення проектного рішення для відновлення функціонування шлюзу. Паралельно з цим фахівці провели роботи з відкачування води із приватних садиб.

Як повідомили в Офісі президента, вже за 7-10 днів вода відступить від будинків у селах Київської області. Великі площі опинилися під затопленням у селах Демидів, Козаровичі, також постраждали села Горенка та Мощун. Як сказав заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко, мешканці, у прямому значенні слова, змушені були жити з водою у власному будинку.

Тимошенко запевняє, що вода незабаром відступить. Усі необхідні роботи та заходи тривають.

Крім того, заступник керівника Офісу Президента поінформував, що на Київщині все частіше стали відбуватися загоряння торфовищ, також люди підпалюють траву та побутове сміття. Статистика спалахів сумна, зазначив він.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах