У Києві наклали арешт на частину відомого ТЦ, яка належала громадянам РФ

У Києві наклали арешт на частину відомого ТЦ, яка належала громадянам РФ.

У Києві наклали арешт на частину відомого ТЦ, яка належала громадянам РФ. Фото: facebook.com/UA.National.Police

Події
25 липня 2022 19:39

У Києві було накладено арешт на частину торгового центру, яка належала членам уряду Російської Федерації. Вони володіли понад 50% акцій.

Мова йде про ТЦ "Мармелад", що знаходиться на столичній Шулявці на вулиці Борщагівська, 154. Він частково належав високопосадовцям країни-агресора. Прибуток від господарчої діяльності ТЦ міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомила пресслужба Національної поліції України, правоохоронці провели розслідування і встановили, що посадові особи проводили легалізацію коштів, переоформивши частину приміщень ТЦ на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої є росіяни, які належать до керівництва уряду РФ. Це вони зробили задля уникнення санкцій конфіскації майна. Усі незаконні дії були здійснені з використанням фіктивного підприємства за допомогою виготовлення підроблених документів.

Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тисяч квадратних метрів загальною вартістю понад 1,2 мільярдів гривень.

Досудове розслідування проводилося щодо порушення ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Викриття злочинної діяльності здійснювалося за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві було накладено арешт на декілька ресторанів, які належали російському бізнесмену. Проте сам громадянин РФ заперечує свою причетність до цих закладів харчування, заявивши, що його команія лише керувала ними, а власниками були інші ресторатори. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах